Ege İzmir için yola devam

İzmir için yola devam

08.04.2018 - 01:45 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinde kendisi ve çalışma arkadaşları için kentten destek istedi

İzmir için yola devam

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, 9 Nisan Pazartesi günü Gaziemir’deki Fuarİzmir A Holü’nde yapılacak olan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri öncesinde İzmirlilere seslendi, “İzmir için yola devam derken, üyelerimize ve İzmirlilere güveniyorum” dedi. Seçim sürecinde tüm komitelerde aday olanların projelerini anlattığını, üyelerle temas kurduğunu belirten Demirtaş, kendisinin de 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu’ndan meclis üyesi adayı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Dünya markası yaptık’

Demirtaş, “Yaptıklarımızı anlatmaya sayfalar, günler yetmez. En başta İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kurduk. Kentimizi EXPO ile tanıştırıp, EXPO 2015’e aday olmasını sağladık. Üyelerimizi yeni pazarlara taşıdık. Türkiye’de üyelerine nakdi kredi teşviki veren ilk Oda olduk. Kruvaziyer turizmi başlattık. Üye nerede ise orada olduk, çarşılarımızın sorunlarını çözdük. 133 yaşındaki İzmir Ticaret Odası’nı bir dünya markası yaptık” diye konuştu.

‘EXPO’dan vazgeçmedik’

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Güzel İzmir’i bir dünya kenti yapmak, 80 bin üyenin işlerini geliştirmek, sorunlarını çözmek için ekip arkadaşlarıyla beraber aday olduğunu belirtti, “İzmir’in farkını göstereceğine, özgür iradesi ile hiçbir baskı altında kalmadan oy vereceğine inanıyorum. Komite seçimlerinden arkadaşlarımla birlikte zaferle çıkacağımızı şimdiden görüyorum. Odamız seçimleri camiamıza, kentimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Haberin Devamı

İzmir için yeni projeler üretirken, ilk günkü heyecanı taşıdığını vurgulayan Demirtaş, “Ne enerjimiz ne de heyecanımız bitti” dedi. Şöyle konuştu: “İnşaat ve turizm en öncelikli sektörlerimizden olacak çünkü bu sektörlerdeki canlanma, onlarca sektörü canlandırıyor. Çin’den Dubai’ye kadar alternatif pazarlara yönelerek, kentimizde turizmi daha ileriye taşıyacağız. EXPO hayalimizden de vazgeçmiş değiliz. Cumhuriyetimizin 100’üncü Kuruluş Yıldönümünde, kardeş odalarımız ve kardeş şehirlerin katılımıyla World EXPO 2023’ü düzenleyeceğiz”