Ege İzmir’in anayasasını beraber yazacağız

İzmir’in anayasasını beraber yazacağız

08.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, hazırladığı projeleri 10 başlık altında tanıttı, “Kentimiz, Anadolu’nun vitrini olacak, değerlerimizi dünyaya buradan pazarlayacağız” dedi.

İzmir’in anayasasını beraber yazacağız

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Partili Nihat Zeybekci, projelerini açıkladı. ‘10 Numara İzmir’ adlı 67 sayfalık kitapçıkta; ‘Her yol İzmir’e çıkar’, ‘Dünyaya açılmak İzmir’den başlar’, ‘İzmir’de çalışan kazanır’, ‘Mavinin yeşille buluştuğu yer İzmir’dir’, ‘İzmir tarihe sahip çıkar’, ‘Sahne ışıkları İzmir’de hiç sönmez’, ‘İzmir’de yaşamak şehirli olmaktır’, ‘Şampiyonlar İzmir’den çıkar’, ‘Milano değil Barselona değil, İzmir’, ‘Hayat İzmir’de güzel’ başlıkları altındaki onlarca projeyi tanıttı.
İzmir’i Anadolu’nun vitrini şeklinde tanımlayan Zeybekci, “İstanbul kısıtlı ama İzmir sonsuz bir coğrafyanın giriş kapısı. Türkiye’nin dış dünya üzerinde depolama, kargolama işlevini görecek tek bölgesi” dedi. Ardından projeleri hakkında bilgi veren Zeybekci, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Çöp sorunu bitecek

“İkinci çevreyolu yapacağız. Şehrimizin trafiği rahat bir nefes alacak. 28 noktada battı-çıktı yapacağız. Tramvay hattının belirli bölgede sıkıntı yarattığını görüyoruz. Orada ufak bir dokunma yapacağız. 4 buçuk milyonluk şehirde katı atık çöpleri dağlara, derelere, ovalara atılıyor. Bazı yerlerde 100 metre çöp derinliği var. Bu şekilde ‘İzmir’i dünyaya pazarlıyoruz’, ‘Turizm kenti İzmir’ diyemeyiz. 1 Nisan itibariyle bu kardeşiniz gidecek o çöpün tepesine çökecek. 1 buçuk yıl içinde sıfır katı atık olacak. Beşinci yılın sonunda bir damla bile atık su, tabiata, denize karışmayacak.

Suya indirim geliyor

İzmir bir deprem şehri, içme suyu hattı, 200 sene bir daha açılmamak üzere depremde de oynayabilecek çelik borularla garanti hale gelecek.. Ayrıca vatandaşımızdan gelen suda indirim talebi var. 0-20 ton arasında suda yüzde 50 indirim yapacağız. Bu uygulama vatandaşı tasarrufa da sevk edecek. Her 25 bin nüfusa bir kapalı spor salonu, yanına da yüzme havuzu yapacağız.

Haberin Devamı

İşsizliğe son vereceğiz

Gelin İzmir’de gelecekle ilgili bir anayasa yazalım! Şehrimizin metropolünde bir santimetrekare daha yapılaşma yoğunluğunu arttırmayacağız. İzmir’de işsizlik sorunumuz var. OSB üretemiyoruz. Yatırımcıya yeni alan üretemiyoruz. Çok kısa bir zamanda çözeceğiz ve hızlı yürüyeceğiz. İzmir sanayi, bilim, teknoloji merkezi olacak.

Kurtarıcı sizsiniz

İzmir patinaj yapmıyor, aşağı kayıyor. Eskiden 2 numaraydı bazen de 1 numaraydı. Şimdi çok daha aşağılarda yer alıyor. İzmir’de nereye gidersem bunu söylüyorum; oyunuzu İzmir’e, kendinize verin. İzmir’i, İzmirliler kurtaracak.”

BİTMEDİ DAHASI VAR

Projelerin tamamıysa şöyle sıralandı: Çanakkale-İstanbul-Ankara- Antalya otoyolları, İkinci çevreyolu şehir bağlantıları ve tüneller, Gaziemir, Batı ve Doğu Çevreyolu Projesi, Battı-çıktılar, köprülü kavşaklar, İZKARAY (Karayolu ve Raylı Körfez Geçiş Projesi), İzmir raylı sistem ağı, yeni iskeleler, Çeşme Havacılık, Hava Sporları ve Turizm Merkezi, Çandarlı Kuzey Ege Limanı Projesi, Alsancak Kruvaziyer Limanı Projesi, marinalar, balıkçı limanları, Aliağa-Çaltılıdere Tekne İmal OSB ve Çekek Yeri Projesi, Bilim, Teknoloji ve Yazılım Vadisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Gıda Ürünleri A.Ş., Gıda ve Tarım Teknolojileri Vadisi, Süt ve Süt Ürünleri Bölgesi, Körfez Koruma ve Kullanma Planı, Akıllı Kent İzmir, İzmir Bahçeleri, Urla Adalar Projesi, Teknepark Projesi, Kemeraltı ve Damlacık’ın restorasyonu, Yeşildere Vadisi ve Kadifekale Teleferik Projesi (Tarihi Kent Merkezi), Arkeoloji ve Medeniyetler Müzesi, Festivaller Şehri İzmir, İzmir Modern Sanat Müzesi, Atatürk Olimpiyat Stadı ve Yerleşkesi, Türkiye’nin İlk Veledrom’u, Bozdağ Kayak Merkezi, Çeşme Sağlık, Spor, Kültür ve Turizm Merkezi, İzmir Uluslararası Geriatri Merkezi, Buca Şehir Hastanesi Projesi, Çeşme Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi.

Haberin Devamı

‘İçim çok rahat’

Toplantıya katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, “1983 yılında İzmir’den ayrıldım. Ankara’da, İstanbul’da yaşadım. Okurken ve çalışırken dünyanın çeşitli kentlerine gittim geldim. 2004 yılında yeniden İzmir’e taşınma fırsatım oldu ama mutlu olmadığını hissettim. İstanbul’un gerisinde kalmış bir İzmir vardı. Şimdi içim rahat, İzmir’i Zeybekci’ye emanet ettik. Proje, hizmet odaklı ve hızlı bir şehir olmamız lazım” dedi.

Haberin Devamı

KÖRFEZ ÖNE ÇIKTI

Körfez geçişi hakkında da konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, “Mutlaka körfezdeki kan akışını sağlamamız lazım. Körfez Geçiş Projesi’ndeki hassasiyetleri dikkate alarak başarılı olacağız. İzmir’i gerek yer altı gerek yer üstünde demir ağlarla öreceğiz. Bunun için çok çalıştık. Tramvay hattına 18 kilometrelik, İZBAN hattına da 70 kilometrelik ilavemiz olacak. Ayrıca körfezi Karaburun’a kadar deniz
hatlarıyla kullanacağız” dedi.