Ege ‘İzmir’in çekim merkezi olacak’

‘İzmir’in çekim merkezi olacak’

01.08.2018 - 05:02 | Son Güncellenme:

Belediyenin, içinde pazaryeri, ofisler, amfi, sinema ve meydanın da bulunduğu ‘Buca Çarşı’ projesinde sona yaklaşılıyor. Başkan Levent Piriştina, açılış kurdelesinin 30 Eylül’de kesileceğini müjdeledi

‘İzmir’in çekim merkezi olacak’

Buca Belediyesi’nin prestij projelerinden olan tamamlandığında ısıtma ve soğutma sistemli kapalı pazaryerinden amfi tiyatroya, açık hava sinemasından STK merkezlerine kadar birçok unsuru bünyesinde barındıracak Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı projesinde geri sayım başladı. Nisan ayında ilk kazmanın vurulduğu projede sona gelindi.

Haberin Devamı

Çok amaçlı merkez

Yeni kent merkezi Buca Çarşı’nın inşa çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Levent Piriştina, vatandaşları çağdaş, modern ve gurur duyulacak bir yaşam merkezine kavuşturacak dev projenin açılışı için geri sayımın başladığını, kurdeleyi 30 Eylül’de keseceklerini açıkladı.

Çarşı’nın tüm İzmir’in çekim merkezi olacağını söyleyen Başkan Piriştina, projenin hemen yanında inşa edilen Gösteri Sanatları Merkezi de tamamlandığında bölgenin tam bir cazibe merkezi olacağını vurguladı. Projenin zemin katında ısıtma ve soğutma sistemlerinin bulunduğu, kapalı pazaryeri oluşturulacak. Bucalıların keyifle zaman geçirebilecekleri projede, çocuk oyun alanları, amfi tiyatro, açık hava sineması, toplantı salonu, ofis, pergola ve oturma alanlarıyla zenginleştirilen 2700 metrekarelik meydan yer alıyor.