Ege 'İzmir’in çözüm ortağı olacağım'

'İzmir’in çözüm ortağı olacağım'

17.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin 2. Bölge 3. sıra adayı Necip Nasır, İzmir’de açacağı irtibat ofisinde tüm kurumların ve STK’ların sorunlarını dinleyip Ankara’da çözülmesini sağlayacağını belirtti

İzmir’in çözüm ortağı olacağım

İzmirli işadamı Necip Nasır, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde vize alamadığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, 24 Haziran seçimlerinde gireceğine inanıyor. O günden bugüne çok şeyin değiştiğini, İzmirlilerin 24 Haziran’da AK Parti’ye daha çok oy vereceğini belirten Müteahhitler Federasyonu Başkanı Nasır, Milliyet Ege’nin sorularını yanıtladı. Nasır, İzmir’in çözüm ortağı olacağını, İzmir-Ankara arasında köprü vazifesi göreceğini, sorunların çözümü için gece gündüz çalışacağını ifade etti.

Haberin Devamı

- Sahadaki seçim çalışmalarını göz önünde bulundurarak, 24 Haziran’la ilgili değerlendirmeniz nasıl olur?

7 Haziran ve 1 Kasım’da 1. Bölge’den 6. sıradan adaydım. Bu kez 2. Bölge’den, 3. sıradan aday gösterildim. Seçimi kazanacağımdan şüphem yok. Üstelik partimin 1 Kasım’a göre daha çok oy ve milletvekili alacağına inanıyorum. 1 Kasım ile bugün arasında dağlar kadar fark var. Samimiyetle söylüyorum, bu kez İzmir’deki tablo çok farklı olacak. Hem iş dünyasından, hem sosyal hayatın tüm noktalarındaki dostlarımızın sevenlerimizin teveccühleri var. Farklı partilerden kişilerin de desteği AK Parti’ye yönelmiş durumda.

1000 yılda bitmez

- Bir müteahhit olarak kentsel dönüşümle çok fazla ilgilisiniz. İzmir için en akılcı kentsel dönüşüm yöntemi nasıl olmalı?

Haberin Devamı

6306 sayılı kanunun yanı sıra daha önce belediyelere yetki veren bir kanun maddesi var; 73. madde. İzmir Büyükşehir, 73. maddeye sığınıyor. Oysa bu madde, insanların taleplerini karşılamıyor. Büyükşehir, Folkart ile Uzundere’de kentsel dönüşüm yaptı ama başlaması bile uzun süreç aldı. Bir de bakanlığın yaptığı dönüşüm var ki, o kanunda da eksikler var. Kentsel dönüşüm, sosyal bir projedir. Bölgelere göre farklılık gösterir. İstanbul Teknik Üniversitesi başkanlığında oluşturulan komisyon, benim de görüşlerimi aldı. Yakında kanundaki o eksikler giderilecek, yeni bir kentsel dönüşüm yasası oluşturulacak. İzmir Büyükşehir, 2012’ye kadar imar planlarını hazırlamalıydı ama hazırlayamadı. Artık ne olduysa oldu. Deprem gerçeğini unutmamak zorundayız. İzmir’de yapıların yüzde 15’inin sağlıklı olduğu bir gerçek. Kalanları deprem riski taşıyor. İmar Barışı ile mülkiyet sorunu aşılıyor. Bakanlığın başlattığı dönüşüm, İmar Barışı ve yeni kanunla hızlanacak. Fakat Büyükşehir’in yöntemiyle dönüşüm, 1000 yılda bitmez.

- Necip Nasır, İzmir’e farklı ne katmak istiyor?

Benden beklenti çok fazla. İş dünyasının beklentisi var, esnafır, sektörümün yani inşaatçıların beklentileri var. İzmir’e karşı sorumlulum var. Bir ilke imza atarak, İzmir’de irtibat ofisi açacağım. Dört gün Ankara’da üç gün İzmir’de olacağım. Ofiste Sanayi Odası, Ticaret Odası gibi kurumlarla ve tüm STK’larla buluşacağız ve sorunları irdeleyeceğiz. Ankara’da o sorunların çözümü için işin takipçisi olacağım. Kısacası, İzmir’in, İzmirlilerin çözüm ortağı olacağım.

Haberin Devamı

‘Ortak paydamız İzmir’

- İzmir Ticaret Odası seçimlerinde de büyük mücadele sergilediniz...

15 senedir, İzmir Ticaret Parlamentosunun, kentin ekonomik kalkınmasına daha çok katkı sağlasın, iş dünyasının lehine iş yapsın diye mücadele ediyorum. Ömer Kaplan’la yarışa girdik, Ekrem Demirtaş’a kaybettik. Alaattin Yüksel ile yarıştık, kaybettik. Ben aday oldum, 10 oy farkla kaybettim. Mahmut Özgener ile başardık. Bu seçim, İzmir’in farkındalığını ortaya koydu. İzmir’in çıkarları sözkonusu olduğunda iş dünyasının, siyasi düşünceleri bir kenara bırakarak birlikte hareket ettiğini göstermiş oldu. İzmir Ticaret Odası’ndaki durumun, 24 Haziran seçimlerinde tekrarlanacağı inancındayım. İzmirli vatandaşlarımız da siyasi düşüncelerini bir kenara bırakarak, İzmir’in gelişmesi, kalkınması adına doğru bir tercih yapacaktır. Çünkü ortak paydamız İzmir’dir. Şu gerçek unutulmasın, İzmir’in kaybedecek vakti yok.

Haberin Devamı

- İzmirli seçmenlere söyleyeceğiniz son söz nedir?

24 Haziran seçimlerini çok önemsiyorum. Hemşehrilerimizin de ülke genelinde tüm insanlarımızın da önemsemesi gerektiğini düşünüyorum. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmamız adına, herkesin çok iyi düşünerek oyunu kullanmasını talep ediyorum.

AK Parti’nin 2. Bölge 3. sıra adayı Necip Nasır, 24 Haziran seçimleri öncesi, gece gündüz çalışmaya devam ediyor.