Ege İzmir’in dijital suç haritası hazırlandı

İzmir’in dijital suç haritası hazırlandı

30.12.2009 - 00:16 | Son Güncellenme:

Hangi olaya ne şekilde müdahale edeceklerini dijital suç haritası sayesinde saptadıklarını belirten Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, 6 aylık görevi boyunca suç oranlarında önemli düşüşler olduğunu söyledi

İzmir’in dijital suç haritası hazırlandı

Görevdeki 6 ayını değerlendiren Ercüment Yılmaz, dijital suç haritası sayesinde hangi gün, hangi saatte, hangi semtte, hangi suçlara eğilim olduğunu bildiklerini dile getirdi. Yılmaz, “Biz de buna göre suçla nasıl mücadele edeceğimize, kimi nerede görevlendireceğimize karar verebiliyoruz” dedi. Emniyet Müdürlüğü’nde Amir sınıfındaki personelin yüzde 99’unun üniversite mezunu olduğunu belirten Yılmaz, “Asli görevimiz olan suçu olmadan önlemek maksadıyla, suçun oluşmasına sebep olan faktörleri araştırıyor, çözüm yolları arıyoruz.” dedi.

Kapkaç olayları yüzde 40 azaldı
Bu doğrultuda, göreve geldiği 6 aylık süreçten itibaren suç oranlarının düştüğünü belirten Yılmaz, oto hırsızlığında yüzde 29, evden hırsızlıkta yüzde 16, kapkaçta yüzde 40, gaspta ise yüzde 30 azalma olduğunu belirtti. Yaralama, şiddet ve darp suçlarında ise artış olduğuna da değinen Yılmaz, “Bu artışın insanlarımızın son zamanlardaki ekonomik sıkıntıları ve gerginliğinden tetiklendiğini düşünüyoruz” dedi.
Okul önlerindeki şiddet olaylarına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirten Emniyet Müdürü Yılmaz, “Uyuşturucu tacirlerinin buralara girmesi mümkün değil. Okullarımızı sürekli kontrol eden ekiplerimiz var. Bu bağlamda okulları 3 gruba ayırdık. Birinci grup okullarımızın giriş ve çıkışları, polis nezaretinde gerçekleşirken, ikinci grup okullarımızda da 2-3 okula bir ekibimiz bakıyor. Ayrıca 180 toplum destekli polisimiz, okul müdürleri veya rehberlik hocaları yetiş dediği an okul önüne gelecektir” dedi. Sporda şiddete de müsaade etmeyeceklerini açıklayan Yılmaz, statlarımızın yeteri kadar güvenlikli olmadığını da dile getirerek, “Polis taraftar gibi maçı seyrediyor. Olay yaratanları maç çıkışı o arkadaşın koluna girerek karakola getiriyor.” dedi.

Haberin Devamı

‘İzmirli hoşgörülüdür’
İzmir’e faşist denilmesinin hatırlatılması üzerine Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz şunları söyledi: “O bir siyasinin sözüdür. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir memuruyum. O konulara bu sebeple girmek istemiyorum. Fakat bir İzmirli olarak şunu söyleyeyim: İzmirli hoş görülüdür. Sevgi ve saygı doludur. Komşusu aç yatarken tok yatamaz. Komşu komşusunu sevsin. Komşu komşuya provakasyona gelmesin...”