Ege ‘İzmir’in üzerine titriyoruz’

‘İzmir’in üzerine titriyoruz’

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Belediyenin 150. kuruluş yıldönümü etkinliklerinde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu “İzmir’i İzmir yapan değerleri özümsememiş zihniyetler, bu kenti yönetemez” dedi

‘İzmir’in üzerine titriyoruz’

İzmir Belediyesi’nin 150. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, kent yönetiminin köklü geçmişine ışık tutmak ve geleceğin biçimlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Uluslararası Yerel Yönetimler, Demokrasi ve İzmir Sempozyumu” Başkan Aziz Kocaoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. İzmirlilerin Cumhuriyet ve demokrasi değerlerine olan inancının en büyük motivasyon kaynakları olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

En büyük onur

“Bugün Türkiye’de herkes İzmir’de yaşamak için can atıyor, her yer İzmir gibi olmak istiyorsa, yerel yönetimi olarak doğru yoldayız demektir. Bir kenti geliştirmenin, o kenti iyi bilmekle başladığının bilincindeyiz. Çağdaş İzmir’in yapısına ve değerlerine uygun projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz. İzmir’i İzmir yapan değerleri özümsememiş, sindirememiş, içselleştirememiş zihniyetlerin bu kenti yönetmesi ve İzmirlilerin bu anlayışı kabullenmesi zaten mümkün değildir. İzmirli olmak, geleceğiyle ilgilendiği kadar geçmişini de bilmek ve ona sahip çıkmaktır. İzmir’in yerel yönetimi olarak biz de, binlerce yıllık köklü mirasını gelecek kuşaklara taşırken; imarıyla, ulaşımıyla, çevre yatırımlarıyla kentimizin geleceğine yeni harçlar koymaya devam ediyoruz. Çağdaş Türkiye’nin sembol ismi İzmir’imizle övünüyor, üstüne titriyoruz. Herkesin imrenerek baktığı İzmir’in 150 yıllık geçmişi olan belediyesinde 15 yıl süreyle belediye başkanlığı yapmak, yaşamım boyunca taşıyabileceğim en büyük onur, çocuklarıma ve torunlarıma bırakacağım en büyük miras olacak.”

Haberin Devamı

Tunceli’den aday adayı geldi

TUNCELİ’nin Hozat Belediye Başkanı CHP’li Celaleddin Polat, 31 Mart seçimleri öncesinde, 1403 kilometre uzaklıktaki İzmir’in Konak ilçesi için belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. CHP Genel Merkezi, Hozat’ta yerel seçimlerie Seyfi Geyik ile girme kararı aldı. Polat’ın ise aday gösterilip gösterilmeyeceği henüz kesinleşmedi.

CHP, Ege illerinde adaylarını tek tek açıklamaya başladı

CHP Parti Meclisi’nde yapılan toplantılarda adaylar netleşmeye başladı. Aydın’da 1, Denizli’de 4 ve Uşak’ta 6 ismin adaylığı duyuruldu. Aydın’da, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, tekrar aday gösterildi. Denizli Serinhisar ilçesi için Hüseyin Gemi, Çivril ilçesi için Ömer Köseoğlu, Pamukkale ilçesi için Ahmet Divarcı ve Güney ilçesi için Mustafa Urtekin’in adı açıklandı.

Uşak’ta Asım Kalelioğlu

Uşak Belediye Başkanlığı’na ise iş insanı Asım Kalelioğlu aday gösterildi. Uşak’ın Eşme ilçesinde Yılmaz Tozan, Sivaslı’nınPınarbaşı Beldesi’nin mevcut belediye başkanı Naci Akyürek, Sivaslı’nın Selçikler Beldesi için İbrahim Kökçü, Eşme’nin Yeleğen Beldesinin mevcut Belediye Başkanı Fevzi Kaya ve Banaz’ın Kızılcasöğüt Beldesinin mevcut Belediye Başkanı Ömer Biçer’in adı açıklandı. Manisa’da ise Gölmarmara ilçesinde Birol Bak, Saruhanlı ilçesinde Zeki Bilgin ve Kırkağaç ilçesinden Şerif Ozan aday gösterildi.