Ege ‘İzmir’le beraber büyümeye devam’

‘İzmir’le beraber büyümeye devam’

13.04.2018 - 01:02 | Son Güncellenme:

SunExpress, İzmir uçuşlarında 1 milyon 300 binin üzerinde koltuk arzıyla rekor kırdı. Genel Müdür Jens Bischof, bu yaz İzmir-Lyon uçuşlarının da başlayacağı müjdesini verdi

‘İzmir’le beraber büyümeye devam’

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in Genel Müdürü Jens Bischof, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) düzenlendiği Çarşamba Toplantısı’nda İZSİAD üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, ESİAD Başkanı Fadıl Sivri, EGİKAD Başkanı Nilhan Antitoros da katıldı.

Haberin Devamı

Bischof, SunExpress’in İzmir operasyonları ve İzmir turizmine desteğinden bahsetti.

İzmir’den en fazla uluslararası sefer düzenleyen hava yolu şirketi SunExpress, yeni destinasyonu Lyon ile İzmir’den direkt tarifeli seferlerle Avrupa’da 25 kente uçacak.

Tarifeli seferlerle İzmir’e en fazla turist getiren hava yolu olduklarını belirten Bischof, “2017 yılında İzmir’e gelen toplam 2.4 milyon dış hat yolcusunun 1.3 milyonunu, SunExpress olarak biz taşıdık. İzmir, hem tarihi hem de kültürel ve ekonomik potansiyeli ile bunu fazlası ile hak ediyor.

SunExpress İzmir’le, İzmir de SunExpress ile büyüyor” dedi.

Yüzde 13 artış

Orta uçuş mesafesinde İzmir’i mümkün olduğunca önemli destinasyonlara bağlamaya çalışıklarını söyleyen Bischof, İzmir’den uluslararası uçuş sayısını, yedisi charter olmak üzere, toplamda 32’ye yükselttiklerini belirtti. Bischof, “İzmir üzerinden haftada 800 sefer gerçekleştiriyoruz. Bu yıl, İzmir uçuşlarında, yalnızca yaz sezonunda olmak üzere 1.300.000’in üzerinde koltuk arzı ile tarihi bir rekora imza atarak kapasitemizi yüzde 13 artırdık” dedi.