Ege 'İzmir, silikon vadisi olabilir'

'İzmir, silikon vadisi olabilir'

07.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

İzmir, silikon vadisi olabilir

İzmir iş dünyası temsilcileri, İzmir’in teknoloji ve eğitim üssü olması konusunda çağrıda bulundu. İzmir’in 8 bin yıllık liman kenti kültürünün yarattığı çokseslilik ve batıya dönük yüzüyle uluslararası teknolojik şirketlerin konuşlanmak için tercih edebileceği bir kent olduğunu savunan İzmirli temsilcilerin görüşleri şu şekilde:

Haberin Devamı

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen:

İzmir, donanımlı üniversite altyapısı, batıya açık yüzü, sekiz bin yıllık bir liman kenti olmasından dolayı kozmopolit yapısı, üniversiteler bünyesinde olan teknoparkları ile nitelikli eğitimin merkezi ve teknoloji üssü haline gelebilecek bir kent. Nitelikli eğitimin, Endüstri 4.0’a uygun üretimin, teknoparkların ve inovasyonun, katma değerli üretimin merkezi olabilme potansiyelini fazlasıyla barındıyor.”

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt:

“İzmir teknoparklar ve bilimin merkezi olmalıdır. Hem ihracatın kapısı olması, batıya dönük yüzü, hem sanayi hem tarıma yönelik yapısı, en önemlisi de bilime ve kültüre açık genç beyinleriyle İzmir çok uygun.”

Haberin Devamı

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş:

“İşsizlik seviyesinin giderek yükseldiği bir süreçte hem bu sorunu ortadan kaldıracak hem de Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat anlamında büyük katkılar sağlayacak çözümü eğitimde aramak gerekiyor. Meslek liselerinin günümüz teknolojisiyle donatıldığı, müfredatının nitelikli istihdama cevap verecek şekilde düzenlendiği bir sistemde, gençlerin aldığı eğitimler doğrultusunda üretime katıldığı bir ekonomi, Türkiye’ye büyük artılar kazandıracaktır.”

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter:

“Dijitalleşme, yapay zeka, yazılım gibi teknolojiye dair tüm unsurları içinde barındıran bir eğitim sistemiyle yetişen gençler, Türkiye’nin uluslararası arenada söz sahibi olacak güce erişmesinde önemli bir oyuncu olacaktır. İzmir’in bir silikon vadisi olmasının önünde hiçbir engel yoktur. Bu konuda atılacak adımlarla; teknoparklar, endüstri 4.0 temelli üretimin ve bilimsel eğitimin merkezi bir İzmir hayali hayalden öte potansiyel olarak önümüzde duruyor.”

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Meriç:

Sürekli gelişen dünyada, teknoloji olmadan bir gelecek tasarlayamayız. Ülkemizin teknolojik gelişmelere ayak uydurup modern dünyada söz sahibi olabilmesi için Endüstri 4.0 dünyasında inovasyon temelli nitelikli eğitim ile ön plana çıkması gerekiyor. Avrupa ve Amerika’ya giden genç beyinleri geri çekmenin yolu kenti bir teknoloji ve eğitim üssü haline getirmekten geçiyor. Tersine beyin göçünün merkezi bir İzmir yaratabiliriz.”