Ege İzmir turizmi uçuşa geçiyor

İzmir turizmi uçuşa geçiyor

15.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bakanlık ile THY arasında imzalanan Direkt Turizm Hamlesi protokolüyle İzmir’den beş destinasyona, dokuz tarifeli yurtdışı seferi düzenleneceğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül, “Kente gelen nitelikli turist artacak” dedi

İzmir turizmi uçuşa geçiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan “Direkt Turizm Hamlesi” protokolüyle, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan 5 destinasyona 9 tarifeli yurt dışı seferi gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Çalışmanın kentteki turizmci ve yatırımcılar arasında büyük sevinç yarattığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, İzmir’in gelişimine katkı koyacak bu girişi için çok teşekkür ediyorum” dedi. ‘Direkt Turizm Hamlesi’nin tarifeli seferlerle seyahat etmek isteyen nitelikli turist için de önem taşıdığını belirten Şengül, şöyle konuştu:

İzmir turizmi uçuşa geçiyor
En gözde tatil yeri

“Türkiye’nin en gözde turizm noktalarından biri olan İzmir, sektör açısından büyün öneme sahip. Bugüne kadar hükümetimiz bu alandaki yatırımlarıyla İzmir’in kalkınması için seferber oldu. Kentteki turizmcinin taleplerini dikkate aldı, onları rahatlatacak adımlar attı. Bakanlığımız ve Türk Hava Yolları ile imzalanan protokol kapsamında yapılan hamle de bunun göstergesi. Tarifeli uçuşlar ile hem kentimize gelen turist sayısı artacak hem de İzmir ekonomisi gelişecek.”

Haberin Devamı

Protokol kapsamında Antalya, Milas- Bodrum, İzmir ve Dalaman’dan; İngiltere, Almanya, Rusya, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Ukrayna, Cezayir, İsrail ve Lübnan’a doğrudan seferler düzenlenecek.