Ege İzmir ve Toronto polisleri, el ele

İzmir ve Toronto polisleri, el ele

08.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanada’nın Toronto şehri Emniyet Müdürü Wiliam Bill Blair ve beraberindeki heyet, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nin (İZDİM) davetlisi olarak İzmir’e geldi, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ile akşam yemeği yedi.

İzmir ve Toronto polisleri, el ele

20 kişilik heyetle gelen Kanadalı heyet, İZDİM Başkanı Mustafa Acar ile İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın akşam yemeğinde misafiri oldu. Emniyet Müdürü Yılmaz, konuklarıyla bol bol sohbet etti, çeşitli armağanlar verdi.

Yardımseverin cüzdanını çaldılar
İzmir’in Çankaya semtinde, önünde yere düşen kişiye yardım etmek isteyen Y.T’nin cebinden 310 TL aldıkları ileri sürülen O.T. ve N.C, polis tarafından yakalandı. Polise başvuran Y.T, Fevzi Çakmak Caddesi’nde yürürken önünde bir kişinin düştüğünü, yardım etmek istediğini, bu sırada arkasından yaklaşan başka birinin cebindeki 310 TL’yi alarak uzaklaştığını söyledi. Y.T’nin, zanlıların uzaklaştığı taksinin plakasını vermesi üzerine harekete geçildi. Takip sonucu O.T. (18) ile N.C. (17), hemen yakalandı.

Uyuşturucu çetesi üyeleri yakalandı
Bodrum’da polis tarafından yapılan operasyonda, ilçeye uyuşturucu madde getirip, eğlence mekanlarında sattığı ileri sürülen 4 kişi yakalandı. Şüphelilerin yakalandığı otomobilde 559 gram esrar ele geçirildi. Yaklaşık 4 aylık teknik ve fiziki takip sonucu F.P. (27), M.D. (27), F.T (28) ve M.O. (27) yakalanak gözaltına alındı. Otomobil ve evlerinde yapılan aramalarda 10 bin lira değerinde esrar bulundu. Zanlılar adliyeye sevk edildi.

Genç kıza iki araba çarptı
Edremit’te, hastanedeki tedavisinin ardından evine giden 23 yaşındaki Cansu Ürer, yolun karşısına geçerken, plakası ve sürücüsü henüz belirsiz olan 2 aracın çarpması sonucu yaşamını kaybetti. Ürer’in ölümüne sebep olan biri lacivert ticari araç ve beyaz bir otomobil aranıyor.


Otomobil devrildi: 5 yaralı
Denizli’de virajı alamayan otomobilin kontrolden çıkıp devrilmesi üzerine otomobilde bulunan 5 kişi yaralandı. Kaza, Denizli-Antalya Karayolu Kayhan Kavşağı’nda dün saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Sürücü Muharrem Öbelik (27), Ayşe Ospak (48), Mevlüt
Ospak (50), Ali Kemal Öbelik (2) ve Zehra Öbelik (21) yaralandı.



Trafik canavarı can aldı
Milas’ta Kadir Erzincanlı’nın yönetimindeki otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı. Kazada 16 yaşındaki Abdulkadir Savaş hayatını kaybetti, Kadir Erzincanlı, Şevket Erzincanlı (21), Yüksel Erzincanlı (46) ve Ahmet Ertekin (21) yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.



Ödemiş’te 1.5 ton esrar ele geçirildi
Ödemiş’te uyuşturucu madde imal ve ticaretinin yapıldığı ihbarını alan İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince tespit edilmesi üzerine yapılan operasyonda, 1359 kilo esrar bulundu. Seki Köyü Küsküt Mahallesi’nde M.S, M.K. ve N.V. isimli şahıslara ait tarlada yapılan aramada 1359 kilo kubar esrar maddesi ele geçirildi. Yakalanan şüpheli M.K. ve N.V. gözaltına alındı, M.S. ise aranıyor. Bu yıl içerisinde İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda toplam 25 bin 16 kök kenevir bitkisi, 1737.5 kilo kubar esrar ele geçirildi.

TARİŞ binasına kurşun
Alsancak’taki TARİŞ Pamukyağı Kombinası binasına, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından açılan ateş sonucu kurşun isabet etti. Binada temizlik yapan işçileri, kurşun izini görünce polise haber verdi. Polis, olayı gerçekleştiren kişi ya da kişileri arıyor.