Ege İzmir, yüzü pırıl pırıl bir prenses

İzmir, yüzü pırıl pırıl bir prenses

07.01.2011 - 00:22 | Son Güncellenme:

İl Genel Meclisi Üyesi CHP’li M. Esat Aslan, Ak Partili Çelik’e yanıt verdi, “İzmir pırıl pırıl bir prenses. İzmir’in dört tekerine fren takan sizsiniz” dedi

İzmir, yüzü pırıl pırıl bir prenses

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in Ege Sanayici ve İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak geldiği toplantıda İzmir için sarf ettiği sözlerin yankısı sürüyor. Çelik’in İzmir’i, Kayseri ve Konya ile kıyaslayıp, gecekondu kenti olduğunu söylemesi ve İzmir’i bir çocuğa benzeterek, “Pırıl pırıl nur topu gibi bir çocuk ama burnu akmış, kir-pas içinde. Yüzünü gözünü temizlediğiniz zaman güzelliği ortaya çıkıyor. İzmir dört tekerine fren takılmış araba gibi” dediğini hatırlatan İzmir İl Genel Meclisi’nde CHP’li Mahmut Esat Aslan, Çelik’e şu sözlerle cevap verdi: “Geçmiş yıllarda İzmir’e ‘gavur’ dediniz daha sonra ‘faşist’ dediniz. Şimdi de böyle bir benzetme ile İzmir’e ve halkına durmadan hakaret ediyorsunuz. İzmir ile nasıl konuşulacağını öğrenemediniz, öğrenemeyeceksiniz.”

“İhaleleri hep sizler iptal ettirdiniz”
Aslan’ın bu sözleri üzerine Ak Parti sıralarından “Yalan mı, böyle olmasaydı EXPO’yu alırdınız” sesleri yükseldi. Mahmut Esat Aslan bunun üzerine “İzmir’e en büyük kötülüğü yapan da, ötekileştiren de sizin iktidarınızdır. Bu zihniyette olan kişilerdir. Metro ihalelerini, Balçova teleferik ihalesini iptal ettiren de, çomak sokan, dört tekere fren yaptıran da bunlar. İzmir’in yüzü pırıl pırıl. İzmir prensestir” dedi.

Haberin Devamı

İzmir, Çanakkale’den Dalyan’a kadar uzanıyor
EXPO 2020’ye İzmir’in yanısıra Ankara’nın da aday olması ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in İzmir’in adaylığıyla ilgili sözleri de CHP’li üyeler tarafından tepki gördü. CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, “Ankara Orta Anadolu’da sınırlandırılmış bir yerde bulunuyor. İzmir ise 8 bin yıllık tarihi ve kültürel mirası ile Çanakkale’den, Dalyan’a kadar uzanıyor.” dedi.

“EXPO adaylığı siyasi polemik yapılmasın”
Ak Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, EXPO’nun siyaset üstü bir konu olduğunu belirterek, “İzmir dışında başka bir kentin de EXPO’ya aday olması İzmir’in adaylığının haklılığını ve önemini gösterir. Birlik, beraberlik içinde yol almamız lazım. Bu konunun siyasi polemik yapılmasına ihtiyaç yok. Koordinasyon kurulunun şimdiden çalışmalara başlaması gerekir” dedi.