Ege 'İzmır’i ve Bucaspor’u dünyaya tanıttık'

'İzmır’i ve Bucaspor’u dünyaya tanıttık'

01.12.2019 - 01:58 | Son Güncellenme:

TFF 3. Lig’de mücadele eden Ci Group Buca ve Bucaspor’un başkanlık görevlerini yürüten Cihan Aktaş, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen ‘10. Boğaziçi Zirvesi’nin icra kurulunda yer aldı. Çırağan Sarayı’ndaki etkinlikte ekonomi, siyaset ve diplomasi alanlarında önde gelen isimlere İzmir’i ve Bucaspor’u tanıtma fırsatı da yakalayan Aktaş, zirvenin öyküsünü anlattı

İzmır’i ve Bucaspor’u dünyaya tanıttık

Bucaspor’un yönetimine geçtiği günden bu yana 91 yıllık kulübü hemen hemen her alanda ayağa kaldırmaya çalışan ve gelecek adına büyük adımlar atan Ci Group Buca’nın da başkanı olan Cihan Aktaş, İstanbul’da düzenlenen ve “Yeni Bir Dünya Düzenine Doğru” temasıyla başlayan Boğaziçi Zirvesi’nde, icra kurulu üyesi olarak yer aldı. 90 ülke ve 200’ü aşkın panelistin katıldığı etkinlikle katılımcılarla kurduğu bağ ile büyük beğeni toplayan Aktaş, Bucaspor ve Ci Group Buca adını ileriye taşıyacak girişimlerde bulundu. Boğaziçi Zirvesi sonrası Milliyet Ege Spor Müdürü Mehmet Demirtaş’a samimi açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “Hem İzmir’i hem de Bucaspor’u dünyaya tanıttık. Bucaspor’un tanınırlığını arttırarak, vizyonunu yükseltmek adına çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Yapılan bu zirvenin amacı sizin açınızdan nedir?

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 10. Boğaziçi Zirvesi, “Yeni Bir Dünya Düzenine Doğru” temasıyla İstanbul Çırağan Sarayı’nda 3 gün sürdü. Boğaziçi Zirvesi’nde bu yıl 90’dan fazla ülkeden 3 bini aşkın katılımcı vardı. Zirvenin amacı içinde bulunulan ekonomik ve siyasi problemlerin jeopolitik konumundan ötürü sadece ülkemizi ve komşularını değil tüm dünyayı etkiliyor. Bu duruma karşı duyarsız kalmayan toplumun, sürekli kaydettiği gelişimin yanında, yaşanan insani kaybı sorgulamayı da sürdürdüğü aşikar. Açıkça görülüyor ki, dünya yeni bir düzene doğru gitmekte. Daha eşitlikçi, hukuk devletini göz ardı etmeyen ekolojik vaziyete dikkat eden doğanın yağmalanmasına izin vermeyen aşırı tüketimden kaçan bir düşünce biçimi, yeni toplumsal duyarlılığı bizlere hissettirmektedir. Biz de bu bağlamda 3 gün boyunca 30’u aşkın panelde çok değerli siyasetçiler, iş insanlarıyla biraraya gelerek ‘Yeni Dünya Düzeni’ne dair fikirler üretmeyi hedefledik. Umut ediyorum ki yapılan bu zirve sonrası çıkacak tüm çözüm odaklı düşünceler dünyaya yayılacaktır. Boğaziçi icra kurulundayım. Aktif olarak görev yapanlar da benim yakın arkadaşlarım. İlk olarak genç liderlerin içerisindeydim. Daha sonra bana, “Seni icra kuruluna alalım” dediler. Bu şekilde icra kuruluna girdim. Zirvede bir de spor paneli düzenlenecekti. Bucaspor başkanı olarak bu panele öncülük etmek bana düştü. Sponsorluk bir durumumuz yoktu. Spor panelinde sponsor olmayınca ben de “Bucaspor bu panele sponsor olsun” dedim. Sponsorluk sonradan gelişti.

İzmır’i ve Bucaspor’u dünyaya tanıttık



Yapılan zirvede, kazanımlarınız neler oldu?

Daha önceki görüşmelerimizde Kolombiya eski devlet bakanı bana ticaret ile ilgili bir iş teklifinde bulundu. Donna İtalya diye bir markaları var. Dünyanın 12 ülkesinde bulunan büyük bir firma. Türkiye’ye bizimle birlikte girme fikirlerinin olduğunu bize söylüyorlardı. Türkiye distribütörlüğü konusunda henüz kesin bir anlaşma imzalamasak da büyük ölçüde anlaşmaya vardık. Millonarios takımı ile akademik çalışmalar için el sıkıştık. Özellikle Latin Amerika’da bulunan futbolcuları takımımıza kazandırmak adına bir anlaşma yaptık. O bölgeden çok değerli futbolcular çıkıyor. Onlar için ülkemiz önemli bir pazar. Türkiye pazarına bizimle girmeleri bizim açımızdan çok değerliydi. Önümüzdeki hafta İspanya’ya giderek sözlü yapılan anlaşmayı resmiyete dökmeyi planlıyoruz. Bu panel sayesinde Bucaspor’u geliştirmek ve dünyaya tanıtmak istedik. Düşünün 91 yıllık çınar Bucaspor ismini ilk kez duyan ülkelerle karşılaştık. Kolombiya eski devlet başkanı ile hem futbol hem ticaret olarak bu işin içine girdik. Kendisi ayrıca Real Madrid’in onursal başkanlığını yapıyor. Bu bizim için son derece önemli bir nokta. İspanya’ya gittiğim zaman Real Madrid Başkanı Florentino Pérez ile de bir görüşme yapacağım. Çalışma hayatım boyunca farklı ülkelerden firmalar ile iletişim halinde oldum. Bundan sonra da bu şekilde devam etmek istiyorum. Bu çevreyi Bucaspor’un yararına kullanmayı hedefliyorum. Forma hediye ettiğimiz zaman sarı lacivert renkleri Fenerbahçe sanıyorlar. Daha sonra Bucaspor’u anlatınca kulübümüz ilgilerini çekiyor. Bu da Bucaspor’un tanınırlığını artırıyor. Bucaspor’un geçmişinde futbolcu yetiştirmek gibi bir felsefesi bulunuyordu. Biz de yaptığımız çalışmalarla beraber bu felsefeyi sürdürmeyi amaçlıyoruz. En kısa sürede Bucaspor’u dünyaya daha fazla tanıtarak yetiştirdiğimiz futbolcuları yurtdışına satmayı istiyoruz.

Bucaspor’un başına geldiğiniz günden bugüne neler değişti?

Ben kulübün başına geldiğim zaman ortada bir enkaz vardı. Kısa zamanda ciddi bir yol katettik. Play Off, hatta şampiyonluk istiyoruz. Bu sene bir üst lige çıkmayı hedefliyoruz. Bucaspor daha önceki senelerde şampiyonluk bir yana bir alt lige düşmemek için uğraşıyordu. Biz bu düşünceyi yıkıp rotamızı şampiyonluğa ve üst liglere çevirdik. Biz kulübe geldikten sonra şampiyonluktan biraz uzaklaştığımız için insanlar tepki göstermeye başladı. Ancak biz hedeften hala kopmadık. Aksine hedefimizi büyüttük. Şu an Türkiye’de ödemesi en düzgün olan kulüplerden birisi Bucaspor’dur. Biz Tirespor ile güçlerimizi birleştirerek bu yola çıktık. Yakın çevremiz “Bu seneyi es geç seneye şampiyonluk için mücadele et” diyordu. Ancak dediğim gibi benim her zaman bir hedefim var. Ve başarı odaklı bir insanım. Herkes görecek ki özellikle ligin ikinci yarısı bambaşka bir Cİ Group Buca izlettireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Haberin Devamı

‘TÜRK FUTBOLUNU AYAĞA KALDIRMALIYIZ’

Futbol sektöründe gelişimin ve bilinirliğin daha çok çalışarak artacağının üzerinde duran Başkan Aktaş, “Ben gördüm ki bu futbol endüstrisi bambaşka bir şey. Futbol sektöründe iş bilmezler çok. Hiç kimse üretmek istemiyor. O yüzden ülkemiz futbolunda bir gelişim yakalayamıyoruz. Ülkemizde birçok kulüp yetersiz. Aynı şekilde takıma antrenör getirmek istediğimiz zaman yetişmiş, bilgili antrenör bulmakta güçlük çekiyoruz. Türkiye’de futbol, ciddi bir enkaz içerisinde. Bu enkazı el birliğiyle çalışarak aşmalıyız” dedi.