Ege “İzmir’in gururu olacağım”

“İzmir’in gururu olacağım”

24.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ukrayna’da düzenlenecek profesyonel dövüşlerde ülkemizi temsil edecek olan İzmir Emniyet Spor Gücü’nün eski kadın boksörü Burçin Çakır, “Bir kadının hayal edipte başaramayacağı hiçbir şey yok. En iyisi için mücadele edeceğim” dedi

“İzmir’in gururu olacağım”

Spor hayatına 10 yaşında babasından ilham alarak başlayan ve sonrasında boksla tanışarak Türkiye ve Ege Bölgesi’nde birçok dereceye imza atan eski İzmir Emniyet Spor Gücü boksörü Burçin Çakır, 27 Temmuz’da Ukrayna’da profesyonel düzeyde ilk maçına çıkacak. 31 yaşındaki tecrübeli kadın boksör, ülkemizi temsil edeceği dövüşlerde, İzmir’in yetiştirdiği ve profesyonel olarak boks hayatını sürdüren ilk kadın olarak da ringte yer alacak.

Haberin Devamı

‘Destek bekliyorum’

Tutkulusu olduğu bokstan hiç kopmayıp profesyonel olarak yarışmaya devam eden Çakır, “İzmir Emniyet Spor Gücü kapatıldığı için bir süre boşta kaldım. Yarışmacı hakkı elde edebilmem için bana destek olan ‘Kadıköy Boks Spor Kulübü’ ve Serdar Avcı önderliğinde profesyonel boksa geçtim. Kendi imkanlarımla çalışıyorum. Eski Milli Takım Boks Antrenörü Oktay Çiçek’le yollarımız kesişti ve bana manevi destek veriyor. Benim maddi ve manevi destekçim olmak isteyen herkesin yardımını bekliyorum. Ukrayna’daki dövüşlerde başarı elde ederek de İzmir’in gururu olacağım” dedi.