Ege İzmir’in kadınları çalışıyor, üretiyor

İzmir’in kadınları çalışıyor, üretiyor

21.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Tarihi Kadifekale’de açılan ‘Pagos Üretici Pazarı’ büyük ilgi gördü. Kendilerini ‘Belediye Ana’ şeklinde tanımladıklarını belirten Soyer, kentin her yanını şefkatle kucaklayacağız” dedi.

İzmir’in kadınları çalışıyor, üretiyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle kadın üreticiyi ve Kadifekale’yi yeniden kentliyle buluşturmak için surlar içinde kurduğu Pagos Üretici Pazarı açıldı. Öncelikli hedeflerinden birinin kalenin değerini ve tarihini ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Bu pazarların sayıları artacak. Her ilçede açacağız. Kadınlara fırsat verip İzmir’e değer katmalarını sağlayacağız. Kalenin küllerinden yeniden doğuşuna şahitlik edeceğiz. Bütün İzmirliler buraya akacak. Haydi şimdi pamuk eller cebe, alışveriş zamanı” dedi. Kadınların olmadığı yaşam alanlarının eksik kaldığını dile getiren Başkan Soyer, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Kadın şoförler

“Bugün ülkemizde kadının öncü rolu göz ardı ediliyor. Kadınlarımıza ev içinde temizlik yapmak, yemek yapmak, çocuk ve yaşlı bakma gibi görevler yükleniyor. Kadının rolünün olmadığı toplum parçalanmaya mahkumdur. Kadınların yaşamın her alanında olduğunu göstermek için İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kadın şoför istihdamına başladık. Kısa bir süre içinde kadın şoförler göreve başlayacak.”
Büyükşehir’i ‘Belediye ana’ şeklinde tanımladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Soyer, İzmir’in her yerini anne şefkatiyle kucaklayacaklarını dile getirdi. Konuşmasının ardından yöresel kıyafetler giyip meydanda testi kırdı.

Üç ayda bir ilçe toplantısı

Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar, Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer, Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen ve Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. İki saat süren basına kapalı buluşmanın ardından açıklama yapan Başkan Soyer, “İlçelerimizin sorunlarını belirlemek ve Büyükşehir ile olan koordinasyonu sağlamak için bir yol haritası belirlemeye çalıştık. İletişimi daha kuvvetli hale getirmek için yapılması gerekenleri konuştuk. Üç ayda bir ilçelerde toplantı yapacağız” dedi. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, satın alınan Tarihi Elektrik Fabrikası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını beklediklerini belirtti. AK Parti Genel Başkanı Hamza Dağ’ın Karşıyaka tramvayının Çiğli’ye kadar uzatılmasına onay geldiğine dair açıklamasına için de, “Henüz onay gelmedi. Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ile yapacağımız Ankara ziyaretinde konuyu görüşeceğiz” dedi.