Ege ‘İzmirli farkını yine kanıtladı’

‘İzmirli farkını yine kanıtladı’

09.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 Eylül kutlamalarının yönetmelikle iptal edilmesine rağmen yeniden programa alınmasını kentin başarısı olarak değerlendirdi

‘İzmirli farkını yine kanıtladı’

9 Eylül kutlamalarındaki bayrak töreninin önce iptal edilip sonra yeniden programa alınmasını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir, yine İzmirliliğini yaptı. İzmir’i anlamayan, tanımayan; İzmir insanının nasıl bir duruşu olduğunu bilmeyenler, ticari bir işmiş gibi bakıyor. Ama İzmir böyle bir kent değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Eylül İzmir’in kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Smryna’dan İzmir’e 90 yılın birikimi” konulu panele, birlik ve beraberlik çağrıları damga vurdu. Panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 Eylül kutlamaları kapsamında her yıl yapılan bayrak töreni ve atlı süvari geçiş törenlerinin önce iptal edilip ardından tekrar izin verilmesine değindi.

Günay’a teşekkür

“İzmir yine İzmirliliğini yaptı” diye konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmirlilere durumu anlatarak kamuoyu yaratan basın mensuplarına teşekkür etti. Bu süreçte Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da çaba gösterdiğini ve kendisinin de törenlere katılacağını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Sayın Bakanımıza da, bu çabaları için İzmirliler adına teşekkür ediyorum” dedi. Kocaoğlu sözlerinin devamında da, “Hayatımda en gurur duyduğum şey; böyle bir kentin 8 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 9 Eylül konuşması yapmaktır” dedi.

Haberin Devamı

9 EYLÜL’E CANLI KUTLAMALAR

Tarihi güzergahta ZAFER YÜRÜYÜŞÜ

Etkinlikler çerçevesinde saat 09.30’a ise tüm İzmirlilerin katılımıyla “90.Yıl Zafer Yürüyüşü’ gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Basmane Karakolu önünden başlayacak yürüyüş, Anafartalar Caddesi ve İkiçeşmelik Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı’nda bitecek. Sporcular ve vatandaşların Cumhuriyet Meydanı’ndaki buluşmasının ardından, saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla resmi tören yapılacak.

Saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek ‘Türk Yıldızları ve Solo Türk Akrobasi Gösterileri’ kutlamalara apayrı bir renk katacak.

Kutlamaların son programı ise Gündoğdu Meydanı’nda 21.00’de yapılacaki Zerrin Özer konseri olacak.

Trafik kapanacak

Aİzmir’in kurtuluşunun 90. yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Eylül saat 18.00’de başlayacak “İzmir’in kurtuluşunun 90. yılında bisiklet turu” nedeniyle trafikte düzenleme yapıldı. İzmir Valiliği Emniyet Müdürlüğü, bisiklet turu güzergahı olan “Konak Saat Kulesi önü, Cumhuriyet Bulvarı, Vasıf Çınar Bulvarı, Plevne Bulvarı, Talatpaşa Bulvarı, Atatürk Caddesi, Liman Caddesi, Havagazı Fabrikası” saat 18.00’den itibaren araç trafiğine kapatılacak.