Ege İzmirli ‘Salih Baba’sını unutmadı

İzmirli ‘Salih Baba’sını unutmadı

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kente okullardan huzurevlerine, hastanelerden huzurevi ve kültür mekanlarına eserler kazandıran, gazi ve şehitlerin hamisi, binlerce öğrenciye burs-eğitim desteği veren ‘İzmir’in Salih Babası’ Salih İşgören vefatının yedinci yılında da unutulmadı.

İzmirli ‘Salih Baba’sını unutmadı

İşgören kabri başında, adını taşıyan hastane, okul, kampus, karakol gibi eserlerde eğitim ve meslek hayatlarını sürdüren vatandaşlar tarafından anıldı.

Haberin Devamı

Çiçeklerle doldu

Kabri çiçeklerle donatılan ‘Salih Baba’nın, Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-Kampüs 5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yurt çapında derecelere imza atan ‘gümüş çocukları’ da alan dal öğretmenleriyle birlikte madalyalarıyla geldikleri mezarlıkta dua ederek kabire çiçek bıraktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit, merhum Salih İşgören’in ve eşinin İzmirlinin ihtiyaç duyduğu alanlarda asla demeden önemli projelere imza attıklarını söyledi. Nevvar Salih İşgören Vakfı Genel Sekreteri Mahir Dinç de İzmir’in hayır haritasında İşgören adının bir marka olarak tescillendiğini anlattı, “Ülkemiz ve İzmirimiz, tıpkı Salih Baba’nın ve Nevvar Hanım’ın adını taşıyan eserlerinde vücut bulduğu gibi, var oldukları bu kente borcu olanların hayırlarıyla, pek çok ihtiyacını karşılayabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Lokma döküldü

İşgörenlerin kabri başında, Narlıdere Şehitlik Camisi İmamı tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Ayrıca Nevvar Salih İşgören Vakfı, hayırsever Salih İşgören için ayrıca Alsancak Hocazade Camisi’nde mevlit okutarak lokma döktürdü. Yine vakıf tarafından Narlıdere Şehitlik Camisi, İZBAN Buca Şirinyer İstasyonu girişindeki park ve Karşıyaka Bostanlı Camisi’nde hayır lokması döküldü.