Ege İzmirliler, ucuz ürüne hücum etti

İzmirliler, ucuz ürüne hücum etti

07.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Beyaz eşya ve elektronik devi Darty’nin Çiğli’deki mağazasının ilk gününde birçok ürün, piyasanın yarı fiyatına satıldı. Geceden sıraya giren İzmirliler, 1 kilometrelik kuyruk oluşturdu, izdiham yaşandı

İzmirliler, ucuz ürüne hücum etti

İzmir Çiğli’deki Koçtaş’ta hizmete giren beyaz eşya ve elektronik sektörünün öncü isimlerinden Darty’e, İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Açılışa özel indirim nedeniyle geceden mağaza önünde beklemeye başlayan ve yaklaşık 1 kilometrelik kuyruk oluşturan 3 bin kadar İzmirli, kapıların açılmasıyla birlikte ucuz ürünlerden alabilmek için kıyasıya yarıştı. Koşarak mağazaya giren alışveriş tutkunları, izdihama neden oldu. Güvenlik önlemlerine rağmen sıra nedeniyle tartışan bazı vatandaşlar yüzünden arbede de yaşandı. İzmirliler özellikle piyasa fiyatından 500 YTL ucuz satılan LCD televizyonlara ve dizüstü bilgisayarlara büyük ilgi gösterdi, söz konusu ürünler adeta kapışıldı.

Kapanın elinde kaldı

Kuyruğun ilk sırasındaki İbrahim Kaya, cuma 16.00’da mağaza önünde beklemeye başladığını, ilerleyen saatlerle birçok vatandaşın kuyruğa dahil olduğunu söyledi. Gece yarısı gelen bazı vatandaşlar da sahurlarını mağaza önünde yaptıklarını belirtti. İngiliz Kesa Electrics Plc Grubu’nun beyaz eşya ve elektronik alanında perakende zincir mağazalar şirketlerinden olan Darty’nin yetkilileri, İzmirlilerin gösterdiği ilginin kendilerini çok memnun ettiğini bildirdi. Yetkililer, 4 bin ürünün yer aldığı mağazada benzer kampanyaların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini kaydetti.
Açılışa özel, sıra dışı fiyatlarla satışa sunulan ürünler arasında yer alan Intel Pentium Core 2 Duo T5450 işlemcili ACER dizüstü bilgisayarı bin 119 YTL yerine 649 YTL’den, Samsung LCD TV bin 999 YTL yerine bin 499 YTL’den, Toshiba LCV TV bin 399 YTL yerine 899 YTL’den, Electrolux Buzdolabı bin 999 YTL yerine 999 YTL’den, Nokia N 95 cep telefonunu ise bin 99 YTL yerine 799 YTL’den satıldı.