Ege 'İzmirspor için daha da güçleneceğiz'

'İzmirspor için daha da güçleneceğiz'

04.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İzmirspor için daha da güçleneceğiz

Geçen sezon Bölgesel Amatör’e yükselen İzmirspor, 3. Lig için geri sayıma başladı. Cumhuriyet’le yaşıt, asırlık çınar Şimşekler küslüklere, dargınlıklara son verip kenetlenerek, güçlenmek için olağanüstü kongreye gidiyor. Kulüp Başkanı Mustafa Gürkan, “Kongre demek güçlenmek demek. İzmirspor’a İzmirsporluların hayallerini gerçekleştirmek için hizmet demektir. Birlik ve beraberliğimizin artarak devam etmesi demektir. Ortak paydamızın adı İzmirspor” dedi.

Haberin Devamı

İzmirspor için daha da güçleneceğiz

Göreve geldiğimizde kendimize bir yol haritası çizdik ve ‘Öncelikli ilk hedef olarak camiayı birleştirmek, tek yürek olmaktır’ dedik. Başarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Eğer başaramazsak geldiğimiz gibi gitmesini de biliriz. 29 Mayıs 2017’den bugüne kadar 19 aylık bir görev süremizi iyisi ve kötüsü, doğruları ve yanlışları ile geride bıraktık. Söz verdiğimiz gibi göreve geldiğimiz ilk yıl sevdamız olan İzmirspor’u Süper Amatör’e yükselttik. Gerek mali, gerek idari ve sportif anlamda ben ve yönetimdeki arkadaşlarım, üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Ancak geldiğimiz noktada, ülkemizin de içerisinde bulunduğu ekonomik şartlar doğrultusunda daha önceden yapmış olduğumuz sponsorluk görüşmeleri ve reklam çalışmalarımız hedeflediğimiz rakamlara ulaşmamıştır. Şimdi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Önümüzde 4,5 aylık bir süreç var. İzmirspor’un 3. Lig’e dönmesi için elimizde bir fırsat var. Hocamız ve oyuncularımız üzerlerine düşeni fazlası ile yapıyorlar. Puan sıralamasında 3. sıradayız ve liderle aramızda sadece 4 puan fark var. Kısaca olağanüstü kongre karanını alma sebebim tünelin ucunda ışık göründü. Artık profesyonel liglere dönmemiz an meselesi. Bu bağlamda İzmirspor sevdalılarının, camianın geçmişteki küskünlükleri, dargınlıkları ego savaşlarını bir kenara bırakıp kenetlenmek için ve yönetimimizi daha da güçlendirmemiz gerektiğinin bilinciyle kongre kararı aldık. Şimdi tam zamanı. İzmirspor’un İzmirspor’ludan başka dostu yok. Bu bağlamda tüm camiamızı bu olağanüstü kongrenin bir bayram edasında bir şampiyonluk havasına girmemiz için davet ediyorum. Biz bu renklere olan sevdamızı Atamızın gözlerinden aldık. Ve İzmirspor ismiyle İzmir’in göklerini inleteceğiz. Başka İzmirspor yok.

Haberin Devamı

Küskünlükler bitecek

İzmirspor’un köklü bir camia olduğunu, Süper Amatör Küme’de olmasına rağmen tüm Türkiye’de yakından tanındığını ve izlendiğini söyleyen Başkan Mustafa Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef yıllardan beri yönetimsel hatalar nedeniyle sürekli ivme kaybettik. Küskünlüklerin bitmesi lazım. Küskünlükler bitmediği taktirde biz de başarılı olamayız. Ben izmirsporluyum diyen herkes İzmirspor’a sahip çıkmalıdır. İzmirspor tüm İzmirsporlularındır. Değerlerimize ve geçmişimize sahip çıkacağız, çıkmak zorundayız. Açık ve net söylüyorum. İzmirspor bulunduğu yere yakışmıyor. İzmirspor’un yeri Süper Amatör Lig değil, Süper Lig’dir”

Haberin Devamı

Burada emanetçiyiz

Başarılı olmak ve mutlaka Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıkmak için göreve geldiklerini vurgulayan Başkan Gürkan, asla ve asla koltuk sevdalısı olmayacaklarını, başarmak için ellerinden gelen tüm özveriyi göstereceklerini belirtti, “Açık ve net söylüyorum. Genel kurulda da vurgulamıştım. Eğer başarılı olamazsak geldiğimiz gibi gitmesini de biliriz. Biz burada emanetçiyiz. Bugün biz varız, yarın bir başkası gelecektir. Genç bir yönetime sahibiz. Bu çok önemli. Çünkü ileride başkan olacak kişiler, bu genç ve dinamik gençler olacak. Ayrıca, yönetimdeki tüm gençlerimizin babadan İzmirsporlu oluşu da önemli” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İzmirspor için daha da güçleneceğiz

Spor okulları canlanacak

Türkiye’de Spor Okulları denildiği zaman, akıla ilk gelen kulübün İzmirspor olduğunu, futbolun içinde olan herkesin çok iyi bildiğini, tüm Türkiye’de İzmirspor’un bu konuda çok iyi tanındığını belirten Mustafa Gürkan, “İşte bu nedenle ilk hedeflerimizden biri de spor okullarımızı tekrar canlandırmak ve 1980’li, 90’lı yıllardaki konumuna tekrar kazandırmaktır. İyi bir çalışma ve yapılanmayla en kısa zamanda bu projemizi de hayata geçireceğiz. İzmirspor’u İzmirspor yapan en büyük iki değer; altyapı ve spor okulları. Bilindiği gibi bu yıllarda İzmirspor takımının yüzde 80’nini altyapıdan gelen oyuncularımız oluşturuyordu.” diye konuştu.

‘Bu sene 3. Lig’e döneceğiz’

İzmirspor’u eski güzel günlerine döndürmek için kolları sıvadıklarını belirten Başkan Mustafa Gürkan: ‘Şehrin dinamiklerini hayata geçirmek ve desteğini almak için harekete geçtik. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu yıl İzmirspor’un şampiyonluğu ve 3 Lig için var gücümüzle çalışıyoruz. İzmir Spor Kulüplerinin bizlere karşı olan tavırları bizleri çok mutlu ediyor. Özellikle Göztepe’nin Başkanı Mehmet Sepil Bey’in bizlerin eski günlerimize dönmemiz için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu belirtmesi bile büyük destek veriyor. Devre arasında hocamızın raporları doğrultusunda 3 veya 4 takviye söz konusu. Ön görüşmelerimizi yaptım. Oyuncularımız hazırda bekliyor. Olağanüstü Kongre sonrası imzaları attıracağız. Bizler inanıyoruz bu sene bu iş bitecek ve İzmirspor’umuz profesyonel liglere geri dönecek.