Ege JEBRİN ÇEKİP GİTTİ

JEBRİN ÇEKİP GİTTİ

23.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genç yıldız, bu yıla ait 60 bin dolarını alamayınca FIFA kanalıyla sözleşmesini tek taraflı feshetti. Bu kaçış, Bucaspor için çok büyük bir kayıp olarak nitelendirildi

JEBRİN ÇEKİP GİTTİ

İzmir’in Bank Asya 1. Lig’daki temsilcilerinden Bucaspor’da şok üstüne şok yaşanıyor. Kamil Ahmet’in alacakları ödenmediği gerekçesiyle serbest kalmak için TFF’ye başvurmasının ardından Torric Jebrin de aynı gerekçeyle FIFA kanalıyla sözleşmesini feshedip kenti terk etti. Geçen sezon ara transferde Gana’nın Hearts of Oak takımından alınan Jebrin’in firarı, kulüpte deprem etkisi yaratırken, 20 yaşındaki futbolcuyu devre arasında 1 milyon euroya satma planları yapan yönetimin hesapları da alt üst oldu. Geçtiğimiz sezondan alacağı bulunmayan Jebrin’in, 2011-12 sezonu için sözleşmesinde yazan 250 bin doların 100 bin dolarını peşin aldığı, geride bıraktığımız 11 haftalık sürede ödenmesi gereken yaklaşık 60 bin doları ise tahsil edemediği öğrenildi. Ganalı oyuncunun avukatının, FIFA kanalıyla kulübe gönderdiği yazıda 81 bin dolar görünen alacağı ödense bile, mukavelesini tek taraflı olarak fesheden Jebrin’in artık dönmesinin imkansız olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Devre arasında satılacaktı
Geçmiş sezonlara ait 2,5 milyon lira tutarındaki futbolcu ve teknik adam alacakları yüzünden transfer yasaklısı olan ve Jebrin’in satışından gelecek parayla bu sorunu çözmeyi planlayan Bucaspor, hem milyonluk bonservis gelirinden oldu hem de 81 bin dolar borçlu çıktı. Suudi Arabistan’ın Al-Shabab takımında oynayan eski Trabzonsporlu Yattara’nın menajerinin, sıfır bonservis bedeliyle Jebrin’i de bu ülkeye götüreceği iddia edildi. Jebrin’in sözleşmesi, normal koşullarda 2013 yılında bitecekti. Bucaspor’da lig ve kupada oynadığı 22 maçta 6 gol atmıştı.

Başkan Manucho örneğini verdi
Bucaspor yönetimi Torric Jebrin’in firarıyla sarsılırken Başkanı Şeref Üstündağ, “Jebrin, bu işten kolay sıyrılamayacak” dedi. Geçen sezon da Manucho’nun FIFA kanalıyla serbest kalıp Manisaspor’a gittiğini ancak daha sonra kendilerine tazminat ödemeye mahkum olduğunu hatırlatan Başkan Üstündağ şöyle konuştu: “Jebrin’e biz resmen babalık yaptık. Sözleşmesinde bu sezon alması gereken para daha düşük olmasına rağmen sezon başında iyileştirmeye gittik. Tüm bunlar menajer oyunları. Afrika’da teneke evlerde oturan adamlar Türkiye’de bu noktaya gelince kafaları karışıyor; menajerler de bunu kullanıyor. Bu saatten sonra Jebrin bize dönmez. Takım için elbette iyi olmadı ama bir çaresine bakacağız.”

Sitesinde açıkladı
Jebrin, kişisel internet sitesi “www.torricjebrin.com”da yer alan açıklamasında, Bucaspor’a bonservis bedeli olmadan geldiğini belirtti. Jebrin, geçen yıl da ödemele yapılmaması yüzünden sıkıntı yaşadığını, sabrettiği anlatan Jebrin, “Bank Asya’da da aynı sıkıntılar yaşanıyor. Her şeye rağmen Buca’dan ayrılmadım. Ama bu kez mecbur kaldım. Bucaspor’a başarılar diliyorum” dedi.