Ege Jeotermal, 8 ay sonra otellerde

Jeotermal, 8 ay sonra otellerde

22.05.2009 - 05:51 | Son Güncellenme:

Seferihisar’da, rezerv tespiti çalışmaları tamamlandı. İzmir Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Ali İçhedef, “Programlandırmanın tamamlanmasından sonra sekiz ay içinde otellere sıcak su vereceğiz. Elektrik de üreteceğiz” dedi

Jeotermal, 8 ay sonra otellerde

Seferihisar Turizm Altyapı Hizmet Birliği, jeotermal ve turizm alanındaki deneyimli isimleri, yerel yöneticilerle ve sektör temsilcileriyle buluşturdu. Toplantıya, İzmir Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Ali İçhedef, Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Vehbi Tarhan, Encümen Üyesi Mehmet Şenel, Belediye Meclis Üyesi Gürcan Türker, Encümen Üyesi Mehmet Ecer, İzmir Kalkınma Ajansı ve MTA yetkilileri katıldı.
Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü İçhedef, yasa çıktıktan sonra arama ruhsatı alan ilk şirket olarak, rezerv tespitini tamamladıklarını söyledi. Jeotermal enerjinin kullanımının programlanması aşamasına geldiklerini belirten Ali İçhedef, ilk etapta elektrik üretimi ve termal suyun turizm tesislerine dağıtımını gerçekleştireceklerini kaydetti. İçhedef, “İkisini birlikte yürüteceğiz. Programlandırmanın tamamlanmasının ardından sekiz ay içinde otellere sıcak su vereceğiz” dedi.

Anket çalışması yapılacak

Toplantıda, jeotermal altyapı çalışmaları kadar turizm işletmelerinin termal ihtiyacı ve projeye koyacakları katkının da çok önemli olduğu görüşünde birleşildi. Seferihisar’daki turizm işletmeleriyle anket yapma kararı alındı. Anket, turizm yatırımı yapmak üzere arazi alan potansiyel yatırımcıları da kapsayacak. İşletme bilgilerinin yanı sıra ihtiyaç duyulan termal su ve tesislerin gerçekleştireceği katkılar tespit edilecek. Haziranın ilk haftasına kadar tamamlanacak çalışmanın ardından, Seferihisar Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin öncülüğünde turizm yatırımcıları ve Jeotermal A.Ş. yetkilileri bir araya gelerek Seferihisar’da jeotermal enerjinin turizme kazandırılması için yapılması gerekenler tartışılacak.