Ege KAÇAK YAŞAMLAR İzmir’de birleşti

KAÇAK YAŞAMLAR İzmir’de birleşti

22.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazze’den savaş ve açlık gibi nedenlerle kaçan Filistinli Mahir ile Somali’den göç eden Sadiye, kaçak hayatı sürdürdükleri Türkiye’de yaşamlarını birleştirip, yeni bir başlangıç yaptı.

KAÇAK YAŞAMLAR İzmir’de birleşti

Gazze’den yaklaşık Avrupa’ya kaçak yolla gitmeye çalışırken dolandırıcılar tarafından parası alınıp İstanbul’da bırakılan Filistinli Mahir Rais ile iki yıl önce İzmir’de bir pansiyonda kalırken tanışıp evlendiği 27 yaşındaki Sadiye de geçmişini ve ülkesini geride bırakıp hayatlarında yeni bir sayfa açmak için yola çıkanlardan sadece ikisi. Evlendikten kısa süre sonra Muhammet adını verdikleri oğulları olan ve bir çocuk daha bekleyen çift, Basmane semtinde kiraladıkları evde yaşıyorlar. Evin reisi Mahir Rais, uzun süre yatağa mahkum kaldığı kaza nedeniyle ağır işlerde çalışamıyor. Sığınma başvurusunda henüz bulunan ve bu nedenle sağlık ve eğitim gibi olanaklardan yararlanamayan aile, Konak Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve çalışanlarının yardımıyla ayakta kalmaya çalışıyor.

Müslüman çift
Müslüman olduğu için Türkiye’de kalmaya karar veren Mahir Rais, savaş ortamından kaçıp ilk önce şansını Ürdün’de denediğini daha sonra bir umutla Avrupa’ya gitmeye çalıştığını anlattı. İlk başta mecburiyetten ayrılamadığı Türkiye’yi zamanla çok sevdiğini belirten Rais, “Artık başka bir memlekete gitmek istemiyorum. Burası çok güzel” dedi.