Ege Kaderin cilvesi

Kaderin cilvesi

06.09.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl Karabükspor ile oynanan maçta sakatlanan ve daha sonra hiçbir maçta ilk 11’de forma giyemeyen Tiago, yine bir Karabük karşılaşmasında 11’de görev alarak yeşil sahalara “merhaba” diyor

Kaderin cilvesi

Altay’ın başarılı futbolcusu Brezilyalı Tiago, geçen sezonun 22. haftasında İzmir’de oynanan Karabükspor maçında yaşadığı ağır sakatlığın ardından, yine bir Karabükspor randevusuyla sahalara kesin dönüş yapmaya hazırlanıyor. 22 Mart 2009’daki karşılaşmanın 45. dakikasında sol diz çapraz bağları kopan Tiago, bu sezon 11 dakika oynadığı Kartal randevusu ve 45 dakika forma giyip iki gol attığı Ordu deplasmanından sonra ilk kez doksan dakika sahaya çıkacak. Sempatik Brezilyalı, zorlu maç öncesi Türkiye’de geçirdiği ilk yılı ve sakatlıktan çabuk dönüşünün sırrını şöyle anlattı:
“Kariyerimdeki ilk ciddi sakatlığı beklenenden kısa sürede atlattığım için çok mutlu ve huzurluyum. Kimi futbolcuların bir sezonuna mal olan problemi dört ayda aştım. Bunu iş disiplinime ve profesyonelliğime borçluyum. Futbolda Brezilyalı denilince disiplin pek akla gelmez ama ben işime aşığım. Eşimin de yardımıyla Brezilya’da bana verilen rehabilitasyon programını harfiyen uyguladım, kendime baktım ve sahalara döndüm.

Konuşmaz ile konuşacağım
Sakatlanmasaydım, takımıma Play-Off’taki Kasımpaşa maçında daha çok yardımcı olabilirdim ve şu anda formamızı Süper Lig’de terletebilirdik. Hedefe bu sezon ulaşmak zorundayız. Brezilya’daki kulübüm Gama’yla yaşanan bonservis sorunu hala çözülmedi. Bu konuda Başkan Niyazi Konuşmaz’la görüşeceğim. Beni direkt ilgilendiren bir konu değil, ama yine de her şeyin tam olmasını istiyorum. Çünkü burada mutluyum ve sorun istemiyorum.

Elimden geleni yaparım
Geçen yılki takımdan Şehmus, Burak ve Ufuk kaldı. Ayrıca Zafer Biryol geldi. Altyapıdan Abdülkadir de (A) takıma çıkarıldı. Forvette önemli bir bolluk var. Ama rekabet iyidir. İşin doğrusu bu durum benim için değil, teknik direktör için bir problem. Ben profesyonelim. Bana ne kadar görev verilirse; beş, on, doksan dakika, ne kadar oynarsam oynayayım, sahaya çıkar elimden geleni yapmaya çalışırım.

Karabük’e kin beslemiyorum
Sambacı geçen yıl İzmir’de sakatlandığım maçtaki rakibimiz Karabük’la bugün yeniden karşılaşacağız. İçimde en küçük bir intikam veya kin duygusu yok. Futbolun ne kadar tehlikeli bir oyun olduğunu herkes biliyor. Bu tür sakatlıklar her maçta yaşanabilir. Zirve yarışı için önemli bir karşılaşma olacak. Ama içimde yine de, Karabük’e gol atma isteği var. Böylece geçen yıl yaşadığım kötü olayı hafızamdan tamamen silebilirim.” dedi.