Ege ‘Kadın dostu kent’

‘Kadın dostu kent’

28.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gelenekler ve Kadın Çalıştayı’ Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

‘Kadın dostu kent’

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gelenekler ve Kadın ÇalıştayıAhmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye’de gelenek ve görenekler, toplumsal cinsiyet mücadelesi, şiddet araştırmaları ve deneyim paylaşımları konusundaki eksikliği doldurmak için ortaya konulan proje çalıştaya Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Dr. Kocaoğlu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine dikkat çekti, 2018 yılı kasım ayına kadar Türkiye’de 363 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

‘Dayanışma ruhu örnek olsun’

Kocaoğlu, “Şiddetle mücadele için kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve bunu engelleyen dini, kültürel etkilerin dönüştürülmesi gerekir. Evlatlarımızı kadın haklarından yana barışçıl insanlar olarak yetiştirmeliyiz” dedi. Kocaoğlu, 2010 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Türkiye’de ‘Kadın Dostu Kent’ unvanını alan İzmir Büyükşehir’in dayanışma ruhunun örnek olmasını diledi.