Ege Kağıt üstündeki cadde sonunda ‘gerçek’ oldu

Kağıt üstündeki cadde sonunda ‘gerçek’ oldu

06.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi, kağıt üstünde “var” olan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin otoban bağlantısını da tamamlayıp 6 şeritli büyük bir bulvar olarak kente kazandırdı

Kağıt üstündeki cadde sonunda ‘gerçek’ oldu

Ankara Caddesi’nden Smyrna Meydanı’na ve Atatürk Mahallesi Yavuz Caddesi’ne kadar uzanan yeni ve önemli bir arter oluşturup 2009 yılında hizmete alarak kesintisiz ulaşım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin ikinci kısım düzenlemesini de tamamlayarak otoban bağlantısını sağladı.
Otopark da var
3 geliş-3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritli olarak düzenlenen yolda aydınlatma ve sulama hatları yapıldı, kenarlarda yeşil alanlar oluşturuldu. Tretuvarlar düzenlenerek, güzergah boyunca yer yer otopark cepleri de oluşturuldu.
Ayrıca Osmangazi Köprüsü yakınında yol kenarında 88 araçlık yeni otopark alanı oluşturularak bölgenin ihtiyacının karşılanması sağlandı. İkinci kısmın da düzenlenerek hizmet vermeye başlamasıyla Smyrna Meydanı, Ankara Caddesi ve Atatürk Mahallesi ile üst bölgelerden kesintisiz olarak gelen araçlar, Bornova Merkez’e ve çevresinde bulunan bölgelere yine kesintisiz ulaşıyor.
1980’de plana girdi
1980’de ana ulaşım aksı olarak belirlenen Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin ilk kısmı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ile düzenlenip imar planına uygun hale getirilerek büyük bir bulvar olarak 2009 yılında hizmet vermeye başlamıştı.


Maliyet 20 milyonu buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin kente kazandırılması için de büyük maliyetli kamulaştırmalar gerçekleştirdi. Bu caddenin birinci ve ikinci kısmı için toplam 13 milyon 312 bin 965 TL’lik kamulaştırma yapıldı. İlk kısım yapım gideri ise yol üstündeki özel dizaynlı köprü ile birlikte 4.5 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu büyük yatırımın kente kazandırılması için harcanan toplam rakam 19 milyon 712 bin TL’yi buldu.