Ege Kahraman müdür

Kahraman müdür

26.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski eşi Yeter Bilek’i rehin alan Taril’in ele geçirilmesinde büyük payı olan Saygılı, saldırganın bıçak darbesiyle bacağından yaralandı. Ölümdendönen Yeter Hanım, büyük şok yaşıyor

Kahraman müdür

İzmir’de servis şoförlüğü yapan Yılmaz Kudret Taril, boşandığı eşi Yeter Bilek’in çalıştığı Çiğli’deki spot mağazasını silahla bastı. Rehin aldığı eşinin kafasına silah dayayan, daha sonra onu taksiyle 45 kilometre ilerideki Aliağa’daki otele götüren Taril, yaklaşık 3.5 saat sonra etkisiz hale getirildi. Operasyona damgasını vuran İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı, saldırganın bıçak darbesiyle ayağından yaralandı. Buna rağmen zanlının yakalanmasını sağladı.

Müthiş kovalamaca
Taril, taksiyi yakın takibe alan polisler eşliğinde Aliağa’ya hareket etti. Yaklaşık 45 kilometre boyunca bu şekilde yolda giden, zaman zaman tali yollara giren Taril, yolda mola verip bir av tüfeği mağazasından av tüfeği gasp etti. Otele giren saldırgan, kendini polis çemberinde buldu. Taril, polisin içeri girmek istediği anlarda havaya ateş etti. Bir süre sonra Taril’in bir yakını ve Aliağa’dan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı da, ikna etmek için otelin içine girdi. Taril’in üzerine doğru hamle yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Saygılı, bacağından yaralanırken, boğuşma sırasında elinden kurtulan Yeter Bilek, kendini arka kapıdan dışarı attı. Yaralı kahraman müdür, hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

İkna çabaları işe yaramadı
Yılmaz Kudret Taril, eski eşi Yeter Bilek’i silahla rehin alırken, bir yakını ve Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı tarafından ikna edilmeye çalışıldı. Tüm çabalara rağmen ikna olmayan Taril, Yeter Bilek’in iş ortağı Ercan Akın’ı da ayağından yaraladı. Daha sonra eylemlerine devam eden, Aliağa’ya kadar polisi peşinden sürükleyen Taril, kahraman Müdür Ayhan Saygılı’nın kırılma noktası hamlesiyle ele geçirildi.

45 dakika silahlı takip
Polis, Çiğli’den Aliağa’ya kadar, Yılmaz Kudret Taril’i takip etti. Motosikletli ekiplerin de katıldığı takipte polislerin silahlarının ellerinde, her an tetikte oldukları gözlendi. Doğum yaptıktan sonra birahanelerde çalışmayı bırakan genç kadın, hala, bu kez ölümle burun buruna gelmenin şokunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Herkese öfkelendi
Aliağa’dan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı’yı bıçaklayan Yılmaz Kudret Taril, yakalandıktan sonra da çıldırmış gibiydi. Herkese öfkelenen, tehditler savuran Taril, güçlükle polis aracına bindirildi. Bıçağı kadının boğazına dayadığı anda Saygılı’nın yaptığı hamleye, bıçağı müdürün bacağına saplayarak karşılık veren zanlı, daha sonra polislerin üzerine çullanmasıyla etkisiz hale getirildi.

En ağır cezayı almasını istedi
Yeter Bilek (42), 3.5 saat süren kabustan kurtulduktan sonra rahat bir soluk aldı. Yeter Bilek, “Ben bu adamındayağın-dan kaçmak istedim. Boşandım ama başıma bu olaylar geldi. En ağır cezayı almasını istiyorum. Çünkü hapisten çıktığında da beni rahat bırakmayacaktır” dedi. Bilek, şunları anlattı: “İşyerime geldiğinde gözü dönmüştü. Başıma silahı dayadı. O an her şeyin bittiğini ve beni öldüre-ceğini düşündüm. En çok oğlumu düşündüm. Yol boyunca da araba içinde sık sık ‘benim olacaksın, seni kemseye vermem’ şeklinde tehdit etti.”

25 suçtan sabıkalı
Yılmaz Kudret Taril’in suç dosyası hayli kabarık. Aliağa’da çalıştığı otobüs firmasındaki işinden çıkarıldığı kendisini üç yıl önce yakmaya kalkıştığı açıklandı. İki gasp, adam öldürmeye teşebbüs, yaralama, adam öldürmeye teşebbüs, kişi hürriyetini tahdit suçlarından adliyeye sevk edilecek zanlının polistesi suç kaydı da hayli kabarık. Polise mukavemet, hırsızlık, göçmen kaçakçılığı, ruhsatsız silah taşımak gibi toplam 25 suçtan sabıkası bulunan Yılmaz Kudret Taril, çok sayıda özel donanımlı polislerin katıldığı operasyonla ele geçirildi.