Ege Kahraman polis Fethi Sekin unutulmayacak

Kahraman polis Fethi Sekin unutulmayacak

29.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ege Bölgesi, 2017’yi acı ve tatlı olaylarla geride bırakıyor. İzmir’de, 5 Ocak’ta trafik polisi Fethi Sekin’in teröristlerle kahramanca çatışıp şehit düşmesi, birçok kişiyi kurtarması hiçbir zaman unutulmayacak Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin silahlı saldırıya uğraması, Manisa’da yedikleri yemekten çok sayıda askerin zehirlenmesi ve bir kişinin ölmesi 2017’ye damga vuran olayların başında geliyor

Kahraman polis Fethi Sekin unutulmayacak

İZMİR

Haberin Devamı

5 OCAK: İzmir Adliyesi’nde patlama meydana geldi. Saldırıda polis memuru Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can şehit düştü. Daha sonra, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ikisi polis, 7 kişi yaralandı. Şehit polis Sekin’in kahramanlığı sayesinde facia önlendi.

6 OCAK: Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’deki terör saldırısının PKK tarafından planlandığını belirtti, “Milletimiz bilmelidir ki, bu ülkeyi bölmek isteyen, kardeşliğini bozmak isteyenler bunu başaramayacak” dedi.

12 OCAK: İzmir Kemalpaşa’da FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren bir gizli tanık, 15 Temmuz darbe girişiminin kriptolu haberleşme programı Eagle aracılığıyla gönderilen iki mesajla örgüt üyelerine önceden haber verildiğini aktardı.

Haberin Devamı

16 OCAK: İzmir merkezli 4 ilde, FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 24 jandarma personeli gözaltına alındı.

30 OCAK: İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya’nın hazırladığı, Fethullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu iddianame ABD’ye iletildi. İddianamede yer alan, Adil Öksüz’ün darbe girişimi planını ABD’ye götürerek Gülen’e onaylattığı, darbe girişiminin Gülen’in emriyle gerçekleştirildiğini anlatan ‘Kuzgun’ ve ‘Şapka’ kod adlı gizli tanık ifadeleri, ABD’ye iletildi.

7 ŞUBAT: İzmir’deki ‘askeri casusluk ve kumpas’ davası soruşturmasının devamı niteliğindeki FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan, meslekten ihraç edilen ve halen görevde bulunan Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı personelinden eski Hazine Müsteşarlığı Hazine Müfettişler Kurulu Başkanı İ.T. ve hukuk müşaviri T.Y.’nin de aralarında olduğu 6 kişi tutuklandı.

15 MART: İzmir’de FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan komiser yardımcısı Hasan Erişik 10 yıl 6 ay, örgütün sözde bölge imamı olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Abdulkadir Tügel 7 yıl 6 ay, eski zabit katibi İbrahim Kaynak’a da 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, ‘ByLock’ kullandığı tespit edilen 73 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 63 zanlıdan 52’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Kahraman polis Fethi Sekin unutulmayacak
21 MART: Gazeteci Tayfun Talipoğlu, İzmir’de tedavi altına alındığı hastanede, 55 yaşında hayatını kaybetti. İzmir’in Konak ilçesindeki evinde fenalaşması üzerine Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Talipoğlu, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Talipoğlu’nun oğlu Candaş Yalçın Talipoğlu, babasının kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.

22 MART: İzmir’de yaşamını yitiren gazeteci Tayfun Talipoğlu, Ankara Kocatepe Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

11 NİSAN: İzmir’de, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasını sabote etmek amacıyla eylem hazırlığında oldukları iddia edilen terör örgütü DEAŞ üyesi 19 zanlı yakalandı.

19 MAYIS: İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince Sözcü gazetesinin İzmir muhabiri Gökmen Ulu gözaltına alındı.

Haberin Devamı

12 HAZİRAN: Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Karaburun ilçesinin 22.98 kilometre açığı olan 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

17 HAZİRAN: Ege Denizi’nde 5.3 ve 4.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Ege Denizi’nde saat 22.33’te 4.2 büyüklüğünde, saat 22.50’de ise 5.3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

22 HAZİRAN: Ege Denizi’nde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

26 HAZİRAN: Ege Denizi’nin Karaburun açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kahraman polis Fethi Sekin unutulmayacak
14 AĞUSTOS: İzmir’de anaokuluna gitmek için evden alınan ancak unutulduğu okul servisinde baygın halde bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gün içinde, okula gelmediği fark edilen Alperen’in servis aracında kilitli kaldığı anlaşıldı.

18 AĞUSTOS: Alperen Sakin’in eğitim gördüğü özel anaokulu kapatıldı. Sakin’in ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan anaokulunun müdürü tutuklandı.

Haberin Devamı

24 AĞUSTOS: İzmir’den Ankara’ya gelen yolcu otobüsü, başkente 35 kilometre kala kontrolden çıkarak köprünün ayağına çarptı. Kazada, 6 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.

2 ARALIK: İzmir Güzelbahçe’nin Belediye Başkanı Mustafa İnce, bir restoran çıkışı tartıştığı kişi tarafından silahla yaralandı.

14 ARALIK: İzmir Dikili açıklarında lastik botla yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışırken kayalıklarda mahsur kaldığı tespit edilen 51 göçmen, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığının havadan ve denizden yaptığı operasyonla kurtarıldı.

MANİSA

2 ŞUBAT: Manisa Turgutlu’daki FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında Fetullah Gülen’in yeğeni M.A.S’nin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

24 ŞUBAT: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Ben şuna inanıyorum, idam talebi parlamentoya gelecek. Temennim odur ki, parlamentodan geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Fakat bir sıkıntı, anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte ayın 16’sı aynı zamanda bunun da bir cevabı olacak. Gerekirse, bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Eğer parlamentodan bu çıkmıyorsa, anayasa değişikliği için bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. İnşallah onun için de yine millete gideriz” dedi.

25 MAYIS: Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda görev yapan askerlerden 1049’u gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı, er Hüsnü Özel, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

28 MAYIS: Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı’nda 150 asker mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Alay Tabipliği’ne müracaat etti. 68’i Kırkağaç ve Soma’daki devlet hastanelerinde müşahede altına alındı.

19 HAZİRAN: Manisa’da kışladaki gıda zehirlenmesi şüphesi üzerine, Başbakan Yıldırım, “Kışlalara gıda alımını kamu ihalelerinin dışına çıkaracağız. Nasıl alım yapılacağı detayını Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek ama pazarlık usulü ile olabilir. Asıl önemlisi şu anda bazı şüpheler var, onların üzerine gitmek” dedi.

22 HAZİRAN: Sağlık Bakanlığı, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’ndaki askerlerin rahatsızlanmasına ilişkin ön incelemeyi tamamladı. Ön incelemede, “Meydana gelen olayın salmonellaya bağlı olduğu kesinleşmiştir. Rapor, Manisa Valiliği’ne iletilmiştir” tespitine yer verildi.

23 HAZİRAN: Manisa’daki kışlada askerlerin gıdadan zehirlendiği iddialarının ardından 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın talimatı ile görevden alındı.

10 AĞUSTOS: Manisa’nın dünyaca ünlü Sultaniye üzümleri Avrupa ülkeleri ve Rusya’ya ihraç edilmeye başlandı.

BALIKESİR

6 ŞUBAT: Balıkesir merkezli 12 ilde FETÖ/PDY mensuplarına yönelik operasyonda, aralarında kurmay subayların da bulunduğu 28 asker gözaltına alındı.

Kahraman polis Fethi Sekin unutulmayacak

ÇANAKKALE

7 ŞUBAT: Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

18 MART: Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olma unvanına sahip olacak ‘Çanakkale 1915 Köprüsü’ ile Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun temeli atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale’nin Lapseki ilçesindeki Şekerkaya mevkisinde düzenlenen törene 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla bulunduğu 18 Mart Stadyumu’ndan video konferans sistemiyle bağlandı. Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang’ın katıldığı törende, içine madeni para ve not koyarak kapatılan “tarih tüpü” temelin atıldığı nirengi noktasına bırakıldı. Çanakkale Boğazı’nın ilk, Marmara Bölgesi’nin de 5. asma köprüsü olarak hizmet verecek köprü, 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak.

UŞAK

26 MART: Başbakan Binali Yıldırım, Uşak’ta halka seslendi, “İnşallah 16 Nisan’da millet iradesine kast edenlerin bir daha meydana çıkmayacağı, tarih sahnesinde yok olup gideceği bir dönemi başlatacağız. Türkiye nihayet darbelerin, istikrarsızlığın gölgesinden kurtulacak ve nefes alacak” değerlendirmesinde bulundu.

13 MAYIS: Muğla’da yolcu midibüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 24 kişi hayatını kaybetti. Ertesi gün düzenlenen cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldı.

7 HAZİRAN: Muğla Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na çekilen geminin 9 kişilik mürettebatı gözaltına alındı.

26 AĞUSTOS: Muğla Fethiye’de FETÖ’ye ilişkin Konya’da görülen davada tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün eşi ve oğlunun da aralarında bulunduğu 4 kişi Yunanistan’ın Rodos Adası’na kaçmaya çalışırken gözaltına alındı.

30 AĞUSTOS: Fethiye’de, 30 Ağustos’un 95. yıldönümü dolayısıyla yerli ve yabancı turistler giydikleri beyaz ve kırmızı tişörtlerle Türk bayrağı oluşturdu.

2017, Ege Bölgesi’nde, FETÖ’ye yönelik operasyonlarla geçti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Hükümetin kararlı tutumunun devam etmesi ve operasyonların sürmesi bekleniyor.

5 Ocak’ta, İzmir Adliyesi’nde, iki teröristi öldüren polis memuru Fethi Sekin, herkesin gönlünde taht kuldu. Sekin, yaptığı kahramanklıkla çok sayıda kişinin ölümünü engelledi, ama kendisi şehit oldu.

Deprem bölgesinde olan Ege, hemen hemen her gün sallandı. Çok sayıdaki sarsıntıda önemli bir can kaybı olmadı, ama kentsel dönüşüm konusunda hâlâ somut bir adımın atılmaması, vatandaşın tepkisini topladı. Yılın son günlerine doğru, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce saldırıya uğradı, ayağından yaralandı. Zanlı yakalandı. Manisa’daki askeri birlikte meydana gelen yemek zehirlenmeleri, ülke gündemini de olumsuz şekilde etkiledi.

Çok sayıda asker günlerce hastanede yattı, bir Mehmetçiğimiz yaşamını yitirdi. Gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun İzmir’de kalp krizi sonucu ölümü, basın camiasını derinden üzdü. Muğla’da yolcu midibüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında, İzmir Buca’dan 24 kişi hayatını kaybetti. 18 Mart’ta, “Çanakkale 1915 Köprüsü” ile Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun temeli atıldı. Köprünün iki ayak arasındaki mesafe, 2023’ü taçlandırmak için 2 bin 23 metre olacak.