Ege Kahramanlar, Turgutlu sokaklarında yaşayacak

Kahramanlar, Turgutlu sokaklarında yaşayacak

05.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Turgutlu’da 7 sokağa şehitlerin adı verildi; Samanyolu ve Irmak sokaklarının adı, Şehit Ömer Halisdemir ve Şehit Polis Fethi Sekin olarak değiştirildi

Kahramanlar, Turgutlu sokaklarında yaşayacak

Manisa’nın Turgutlu Belediye Meclisi, ilçe genelindeki 7 sokağa şehitlerin ismini verdi. Turgutlu Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısında, AK Parti grubunun teklifiyle Samanyolu Sokak ve Irmak Sokak isimlerinin Fetullahçı Terör Örgütü’nün kurumlarını çağrıştırdığı için değiştirilmesi görüşüldü. AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla Cumhuriyet Mahallesi Samanyolu Sokak ismi Şehit Ömer Halisdemir, Selvilitepe Mahallesi Irmak Sokak ismi ise Şehit Polis Fethi Sekin olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

‘Unutmayacağız’

Öte yandan, Acarlar, Altay, Ergenekon, Şehitler ve Turgutlar mahallelerindeki bazı sokaklara Şehit Şenol Kurudereli, Şehit Kahraman Güdücü, Şehit Selami Dinç, Şehit İsmet Tezel ve Şehit Mehmet Özcan’ın isimleri verildi. AK Parti grubu adına konuşan meclis üyesi Tamer Dizman, FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi ele geçirmek istediğini ancak Ömer Halisdemir ve Türk milletinin darbeciler karşısında dimdik durarak darbeyi bastırdığını söyledi.

Türkiye’nin Halisdemir ve PKK’lılar tarafından şehit edilen polis memuru Fethi Sekin gibi kahramanlarını asla unutmayacağını vurgulayan Dizman, “Terörle mücadelede şehit olan diğer kardeşlerimizin isimlerini diğer sokaklara verdik. Hepsinin mekânı cennet olsun” dedi.