Ege Kanyona turist akını

Kanyona turist akını

02.05.2017 - 04:06 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı, Bozdoğan Kemer Barajı üzerindeki Arapapıştı Kanyonu’na ilk gün 10 bin 200 kişi geldi, köy pazarından alışveriş yaptı. Büyükşehir, konuklar için ikram stantları kurdu

Kanyona turist akını

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, Bozdoğan’ın Kemer Barajı üzerinde bulunan Arapapıştı Kanyonu ziyaretçi ve turist akınına uğradı. İlk gün doğa harikası bölgeyi gezmeye gelenlerin sayısı 10 bin 200’ü geçerken yerli ve yabancı turistler Bozdoğan ve çevresi köylülerinin kurduğu Köy Pazarı’nda doğal yiyecek ve elişi eşyaların alışverişi yaptı. 1 Mayıs tatili nedeniyle aynı yoğunluk açılışın ikinci gününde de yaşandı. Acentelerin listeye aldığı Arapapıştı’ya dün turist kafileleri de geldi ve teknelerle tura çıktı.

Haberin Devamı

Başkan çok mutlu

Ege Bölge turizminin gündemine bir anda oturan Arapapıştı Kanyonunun açılışı hafta sonu yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun organize ettiği ve Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın’ın önemli katkı koyduğu açılış müthiş oldu. Binlerce kişi Kemer Baraj gölünün iskele bölgesinde toplandı. Genç kızlar ve kadınlar Topuklu efe ile selfi çekimi için kuyruklar oluşturdu. Turistler ise Denizcilik Daire Başkanlığı’nın hazırladığı 3 tekne ise kanyon turu yaptı.

Doğal ürünlere ilgi

Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın’ın teşvikiyle köylüler , Büyükşehir Tarım Daire Başkanlığının kurslarına katılmıştı. Dün de bu köylüler hazırlanan stantlarda doğal ürünleri ve yaptıkları elişi eserleri satışa sundu. Özellikle köylüleri, ürettikleri tıpkı Çakırbeyli Doğal ürün pazarında olduğu gibi saf ve organik yiyecekler tükendi. Arapapıştı kanyon pazarı cumartesi ve pazar günleri kurulacak.

Haberin Devamı

Bölgeye yaptığı katkı ve ilk açılış günü gösterdiği fedakârlık nedeniyle Bozdoğan halkı adına Topuklu Efe Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerini ileten Başkan Tümer Apaydın, “Uzun ve yorucu bir maratondan sonra Büyükşehir Belediye Başkanım Arapapıştı kanyonunu bölgemize armağan etti. Şimdi Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtıyor. Bugün de halkımız çok mutlu oldu” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çalışmalara başlangıcından beri katılan Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Aydın’ı başarı ve teşekkür plaketi verdi.

Başkan Çerçioğlu, “Öylesine mutluyum ki... Zerre kadar yorgunluğum kalmadı. Artık Dünyanın 8. Harikasını hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.