Ege Karabağ’ın açık desteği Bayraklı’yı karıştırdı

Karabağ’ın açık desteği Bayraklı’yı karıştırdı

08.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’na talip olan Yusuf Metin, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın bugün yapılacak seçimde İlçe Başkanı Levent Ölçer’e destek vermesine tepki gösterdi. Metin, “Kişilere göre dizayn edilen örgütler başarılı olamaz” dedi.

Karabağ’ın açık desteği Bayraklı’yı karıştırdı

CHP Bayraklı İlçe Kongresi, pazar günü Havuz Düğün Salonu’nda yapılacak. Kongrede Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın destek verdiği Levent Ölçer ile muhaliflerin adayı Yusuf Metin yarışacak. Metin, yarışın demokratik şartlarda gerçekleşmediğini öne sürerek, Karabağ’ın taraf tutmasına tepki gösterdi. Metin, seçime “Özgür irade güçlü örgüt” sloganıyla gittiklerini belirterek, “Belediye başkanları örgütün taleplerine karışmamalı” dedi. HP İzmir İl Başkan Yardımcısı Metin Güler, Bayraklı adaylığını Yusuf Metin lehine geri çekti. Bu gelişmenin kongrede dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Haberin Devamı

CHP Bayındır’da Tamer Yanık güvenoyu aldı

Bayındır’da yapılan CHP kongresinde mevcut başkan Hüyesin Tamer Yanık güven tazeledi. Bayındır Belediyesi düğün salonunda yapılan kongreye CHP milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Rahmi Aşkın Türeli, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Genel Başkan Yardımıcısı ve İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.
Hedef belediye başkanlığı
Divan Başkanlığını yapan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Bayındır İlçe Teşkilatı’nın çok iyi çalıştığını söyledi. Konuşmalardan sonra 184 delegenin katıldığı kongrede tek liste ile seçime gidildi. 124 oy kullanılan seçim sonucunda mevcut İlçe Başkanı Hüyesin Tamer Yanık 123 oy aldı, bir oy geçersiz sayıldı. Yanık, yaptığı değerlendirmede, “Hedefimiz Belediye Başkanlığını geri alarak başarı çıtamızı yükseltmek olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Selçuk Adıgüzel’i onayladı

Selçuk’taki CHP İlçe teşkilatı seçimlerinde mevcut başkan İbrahim Adıgüzel, yeniden seçilerek güven tazeledi. Selçuk CHP İlçe Kongresi, Efes Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Mehmet Ali Susam, İl Başkanı Tacettin Bayır, eski ilçe başkanları ve eski milletvekilleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda partili katıldı. Kongerenin Divan Başkanlığını İzmir Milletvekili Musa Çam yaptı. Tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeleyen mevcut başkan İbrahim Adıgüzel, “2 yıl içerisinde partinin kapılarını herkese kadar açtık 33. kurultayla gelen değişime bu örgüt ayak uydurmuştur” dedi.
Veysel Erol DHA

Miçooğulları’ndan ‘siyaset dersleri’

Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Siyaset Okulu, tecrübeli kadın siyasetçi Türkan Miçooğulları’nı ağırladı. Siyaset Okulu’nda, “Siyaset nedir? Kadının Yeri neresidir? TBMM Nasıl Çalışır?” başlıklı toplantıya konuşmacı olarak katılan CHP 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, katılımcılara Türk siyasetinde parlamenter sistemin işleyişi, parti üyeliği, delege ve kongre seçimleri hakkında bilgi verdi. Kadınların genelde tanıtım kampanyalarında kullanıldığına dikkat çeken Miçooğulları, kadınlara üye oldukları partinin tüzüğünü ve programını öğrenmeleri gerektiği uyarısında bulundu. Miçooğulları CHP’nin yeni tüzüğüne de değinerek, “Kadın kotası yüzde 25’ten yüzde 33’e çıkartıldı. Ama bunun adına kadın kotası denmemeli. Doğrusu cinsiyet kotasıdır” dedi.
İZMİR DHA

Haberin Devamı

Tutuklu vekillere ZİYARET TURU

CHP Aydın milletvekili Metin Lütfü Baydar, parti tarafından oluşturulan komisyonun 11 Nisan’da tutuklu milletvekillerini ziyaret edeceğini söyledi. Baydar, Mustafa Balbay’ı ziyaretinde beton ve nem koktuğunu, Mehmet Haberal’ı hastane de ziyaret ettiklerinde de duygulu anlar yaşadıklarını belirterek, “Tıp alanında Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Samsun Milletvekili Haluk Koç ve ben, hukukta Rıza Türmen ile Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’dan oluşan komisyon tutuklu vekillerimizi ziyaret edecek. Vekillerimizin yaşadıklarını rapor olarak hazırlayağız ” dedi.
Buket YETİŞSİN Didim DHA