Ege Karataş: YSK’nın gücü ‘garip Kemal’e yetti

Karataş: YSK’nın gücü ‘garip Kemal’e yetti

26.02.2009 - 00:05 | Son Güncellenme:

CHP’den Konak belediye başkan adaylığı iptal edilen Kemal Karataş, YSK kararını bu sözlerle yorumladı, “Buzdolabı, çamaşır makinası dağıtarak oy avcılığı yapan iktidara tek bir söz edemiyorlar” diye konuştu

Karataş: YSK’nın gücü ‘garip Kemal’e yetti

CHP Konak Belediye Başkan adaylığı düşürülen Kemal Karataş, itirazını reddeden Yüksek Seçim Kurulu (YSK) için, “Buzdolabı, çamaşır makinası, kömür ve erzak torbası dağıtarak oy avcılığı yapan iktidara tek bir söz edemeyen YSK’nın gücü, garip Kemal’e yetti” dedi.
İl başkanıyken istifa ederek, Konak Belediye Başkan Adayı olan, ancak istifasına rağmen görevi devam ediyormuş gibi ilçe başkanlarına imzalı iki genelge gönderen, personel maaşı, işhanının aidat borcu ve çiçekçiye olan borcun ödenmesi amacıyla bankadan para çekilmesi için talimat imzalayan Karataş, muhaliflerinin itirazı ve İlçe Seçim Kurulu kararıyla adaylıktan düşürüldü. Karataş, Basmane’deki seçim bürosunda düzenlediği toplantıda, şöyle dedi: “Geçmiş dönemlerde benimle mücadele eden ama bir türlü beni yenmeyi beceremeyen parti içi muhalifler, bu kez ayak oyunlarına başvurarak, çok masumca, partinin işleyişi için imzaladığım iki genelgeyi ve personelin maaş alabilmesi, idari giderlerinin karşılanabilmesi için imzaladığım banka talimatı nedeniyle seçim kuruluna itiraz ederek adaylığımı düşürdüler.”

‘Hainlerle hesaplaşacağım’

Karataş, imzaları neden attığını soran basın mensuplarına, şu cevabı verdi: “Görevimden ayrıldıktan sonra partiyi koruma ve kollama anlayışı içinde hareket ettim. İstifa, tek taraflı irade beyanıdır. İstifam kayıtlarda var. İstifamdan sonra partimin resmi karar organlarında kararım yok. Partide hiçbir eksiklik hissedilmesin, işleyiş devam etsin, personel ücretsiz kalmasın, il binasının masrafları karşılansın, faturalar ödensin diye düşündüm. Attığım masum imzanın bedelini ağır ödedim ama pişman değilim. Hainlere kızılmaz, onlarla hesaplaşılır. Seçimden sonra adaylığımın düşürülmesine katkı koyanlarla mahkemede hesaplaşacağız.”
Karataş, CHP’liliğinin, Anayasa’nın 4’üncü maddesi gibi olduğunu, ‘değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini’ vurgulayarak, “Yerime gösterilecek adayın arkasında nefer, asker olurum. Afiş asarım, broşür dağıtırım. Bu anlamda hiç gocunmam. Partimin başarısı için çalışırım” dedi.