Ege Kardeş Türküler Bodrum’u coşturdu

Kardeş Türküler Bodrum’u coşturdu

17.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’da bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Karnavalı kapsamında çağdaş halk müziğin ünlü gruplarından Kardeş Türküler sahne aldı.

Kardeş Türküler Bodrum’u coşturdu

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’ndeki konsere, beyaz kıyafetlerle çıkan grup, yaklaşık 2 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Geliri Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) bağışlanacak konserde Kardeş Türküler, 25 kişilik ekiple sahne aldı. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan grup, konser bitiminde yoğun alkış üzerine tekrar sahneye çıkıp, “Burçak Tarlası” isimli türküyü seslendirdi.

Haberin Devamı

Güney Kore’de dostluk rüzgarı

Şef Betin Güneş yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası, Güney Kore’de düzenlenen 9. Uluslararası Hamon Klasik Müzik Festivali kapsamında beşinci konserini Busan Kenti’nde verdi. 1400 kişinin izlediği konsere başkemancı Sema Korkut damgasını vurdu. İDSO’da 1987 yılından bu yana başkemancı olarak sahne alan Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Korkut, çaldığı Bach eserleri ile sanatseverlerden yoğun alkış aldı. Bodrum Oda Orkestrası’nın konserlerinde Güney Koreli konuk sanatçılar Yoon Jong Hyun ve Song Tae Kyung klarnet, Chung Soo Bi de flütü ile sahne aldı.
DHA