Ege Karşıyaka, sonunda yüksekokula kavuştu!

Karşıyaka, sonunda yüksekokula kavuştu!

26.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hayırsever Ayşe Necla Karadavut tarafından Dedebaşı’nda bağışlanan arazide, Ege Üniversitesi Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi’nin inşaatı bitti. Yerleşkenin 2018’de eğitim-öğretim faaliyetine geçmesi bekleniyor

Karşıyaka, sonunda yüksekokula kavuştu

Karşıyaka, yıllardır özlemini çektiği yüksekokuluna sonunda kavuşuyor. Dedebaşı Mahallesi’ndeki Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan arazide, Ege Üniversitesi Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi’nin inşaatının bittiği ve 2018 yılı içinde de eğitim-öğretim faaliyetine geçeceği belirtildi. Yerleşkenin temeli, 25 Kasım 2015’te düzenlenen kapsamlı bir törenle atılmıştı.

Haberin Devamı

Kapsamlı bir merkez

Toplam 8 bin 155 metrekare alan üzerinde kurulu olan yerleşkede poliklinik binası, eğitim binası ve çok amaçlı kapalı spor salonu bulunuyor. 26 derslik, 5 amfi, 185 kişilik konferans salonu, 1078 metrekare çok amaçlı spor salonu ve 12 bin 990 metrekare kapalı eğitim alanının da yer aldığı yerleşkede, üç bin 15 metrekare kapalı alanda diş hekimliği ve kulak burun boğaz poliklinikleriyle sağlık hizmeti de verilecek.

Karşıyaka, sonunda yüksekokula kavuştu
Odyoloji tekniker eğitimi

Yerleşkedeki; kulak, burun ve boğaz polikliniğinde işitme, denge ve ses bozuklukları gibi sorunları olan hastaların ayaktan tanı ve tedavileri yapılacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı odyoloji lisans-doktora programıyla, Atatürk Sağlık Meslek Yüksekokulu’na bağlı ön lisans düzeyindeki odyoloji tekniker eğitiminin de bu komplekste verilmesi öngörülüyor.
Ayrıca, modern laboratuvarlar eşliğinde havacılık ve uzay hekimliği yüksek lisans programı uygulaması da planlanıyor. Diş polikliniğinde ağız ve diş sağlığına yönelik olarak koruyucu ve tedavi edici hizmetlerin sunulması da öngörülüyor. Mevcut altyapı kullanılarak (Ünitler ve Radyoloji Bölümü) diş sorunları nedeniyle başvuran hastaların tanı ve tedavilerinin yanında, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin de uygulama yapma ve eğitim görme olanağının sağlanacağı yerleşkede, önümüzdeki yıl eğitim başlayacak.

Haberin Devamı

Akpınar’dan teşekkür

KARŞIYAKA Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçelerine üniversite kazandıran Karadavut Ailesi’ne teşekkür etti, “Biz sadece belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Ayrıca spor salonunu da belediyemize bağışladılar. Hayırseverlerin bu tür katkılarının sürmesini istiyorum” dedi.