Ege Karşıyaka’ya et entegre tesisi...

Karşıyaka’ya et entegre tesisi...

21.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Karşıyaka’ya et entegre tesisi...

Karşıyaka Belediyesi, vatandaşa sağlıklı ve ucuz et sunabilmek için harekete geçti. Başkan Cemil Tugay, ruhsatlandırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi, et entegre tesisi kurmak için çalışma başlattı. Projeye göre; direkt üreticiden alınacak hayvanlar tesiste kesilecek. Kesilen etler, belediye işletmelerinde değerlendirilecek. Ayrıca belli noktalarda vatandaşlara ucuz et satılacak. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Belediye Başkanı Cemil Tugay şunları söyledi:

Fiyat vatandaşa uygun olacak

“Direkt olarak üreticiden ürün alacağız. Böylece ucuza satın almış olacağız. Hazırlığımız sürüyor. Hayvan alımları devam ediyor. Önceden alım garantili çiftçiden bir sitem olabilir. En uygun fiyata almayı hedefliyoruz. Hayvanları alıp kesim ve etlerin paketlenme işlemlerini gerçekleştireceğiz. Bir soğuk hava deposu kurulacak. Kendi restoranlarımızın etini karşılayacağız. Ayrıca halka da ucuz et satabileceğiz. Bu tesis Örnekköy’deki şantiyemizin içerisinde olacak. Ruhsatlandırma çalışmamız devam ediyor.”

Haberin Devamı

Kent A.Ş’de yapılanma

Belediyenin şirketi Kent A.Ş’de de yapılanmaya gittiklerini aktaran Başkan Tugay, “Şuanda arkadaşlar analiz yapıyor. Zarar eden birkaç işletmeyi kapatacağız. Örneğin Kent Koop marketleri. Tamamen kapatmayacağız. Dört şubesi var. Bir şubesinin etrafında bir sürü market bulunuyor. Böyle bir marketi kapatıp, halkın markete ihtiyacı olduğu yere taşıyacağız” dedi.

Ege’nin iki yakasını buluşturan festival

Sakız Adası’ndan Karşıyaka’ya gelen heyet, Başkan Cemil Tugay’ı ziyaret etti. Ekim ayında ‘Ege Adaları Festivali’ düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Başkan Tugay, “Adalardan daha çok ziyaretçi bekliyoruz. Festival, iki yakanın daha fazla şey paylaşmasını sağlayacak” dedi. Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Dimitris Kytrilakis de işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.