Ege Karşıyakalılar sokağa döküldü

Karşıyakalılar sokağa döküldü

23.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Karşıyakalılar sokağa döküldü

Örnekköy’de doğalgaz istasyonunda meydana gelen arıza sonucu kokulandırma gazı havaya sızdı. Vatandaş, çareyi kendini dışarı atmakta buldu; “Ölüyoruz” diye bağırdı.

Haberin Devamı

İzmir Karşıyaka’da akşam saatlerinde doğalgaz istasyonunda meydana gelen arıza sonucu kokulandırma gazı havaya sızdı. Durumun bildirilmesi üzerine İzmir Gaz ekipleri istasyondaki arızayı giderdi ancak havaya kokulandırma gazı sızdı. Rüzgarın da etkisiyle bazı mahallelerde etkili olan kokuyu doğalgaz kaçağı sananlar endişeye kapılarak sokağa döküldü. 112, 187 ve 155 numaralarını arayan bazı vatandaşlar, telefona Antalya’daki yetkililerin çıktığını söyledi. Yüzlerce kişinin polisi aramasıyla ilgilendirilen 110 AKS ekipleri bölgeye gelerek çevrede inceleme yaptı.

Yoğun gaz kokusunu aldığı için dışarıya çıktığını ifade eden Tuncer Zinkaya, “Gaz kokusundan yatamıyoruz, yatsak belki öleceğiz. Bizi zehirliyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Mahsur kaldık’

Yoğun kokudan dolayı evde duramadıklarını söyleyen Adile Kara da, “Ne evde ne de dışarıda kalabiliyoruz, mahsur kaldık” dedi.

İzmir Gaz, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Örnekköy RMS-A istasyonumuzdaki kokulandırma ünitesinde meydana gelen teknik bir arızadan dolayı bir miktar kokulandırma maddesi havaya sızdı. Ekiplerimiz anında müdahale etti, gerekli tedbirler alındı. Vatandaşlarımızın can ya da mal güvenliğini tehlikeye atacak bir durum yok” ifadesi yer aldı.

Sosyal medya mesajları

Doğalgaz kokusuna sosyal medyada vatandaşlar isyan etti, bazıları ise tepkilerini esprili bir dille belirtti. Kullanıcılar, “49 defa 187’yi aradım fakat ulaşamadım, doğalgaz patlamalarının nedeni bence çok açık. Ben önce evde sorun var sanmıştım, vanaları kapatıp havalandırmak için cam açtım ki müthiş bir koku. Havaya uçabiliriz” derken, kimileri de, “Heryer doğalgaz kokusu kafam güzel oldu. Semtte bütün postacılar ölmek üzere şuan. Semti tasfiye mi etsek ne yapsak zehirleneceğiz” yorumlarında bulundu.