Ege “Kasırga” için neler dediler?

“Kasırga” için neler dediler?

12.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi’ni de vuran Antalya merkezli “Kasırga-1 Operasyonu” kapsamında, Başkanvekili H.K. ve Buca-Mar Genel Müdürü F.K.’nin avukatlarının pazartesi günü tutukluluklara itiraz edeceği, tutuksuz yargılama isteyeceği belirtildi.

“Kasırga” için neler dediler


Tatı: “Karar siyasi”
Başkanvekili H.K.’nin, operasyonun hükümete muhalif belediyelere yönelik gerçekleştirildiğini öne sürdüğü, siyasi bir anlam taşıdığını savunduğu öğrenildi. H.K.’nin bitkinlik yaşadığı da belirtildi. Kararın açıklanmasının ardından, soruşturmayı Antalya’da takip eden Başkan Ercan Tatı gözyaşlarını tutamadı. Tatı da, “Kararın siyasi olduğuna inanıyorum” dedi.
Genel merkez takipteCHP’nin son yapılan büyük kurultayında genel sekreter yardımcısı seçilen İzmir milletvekili Abdürrezzak Erten, soruşturmanın, genel merkez düzeyinde önemle ele alındığını belirterek, “Olaylarla ilgili Kılıçdaroğlu ve Sav’ı bilgilendirdim. Kendileri de gelişmeleri yakından takip ediyor” diye konuştu.
Süne: “Hukuka saygılıyız”
CHP Buca İlçe Başkanı Mehmet Süne, “Akçeli işlere kim karışırsa karışsın CHP’nin, kimsenin arkasında durmayacağını herkes çok iyi bilmeli. H.K.’nin suçu kesinleşene kadar partiden ihraç edilmesi söz konusu değil. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz” dedi. CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun ise, “Kesin bir suç unsuru olmadan partiden ihraç olmaz” diye konuştu.
AKP: “Siyasi anlam yersiz”
Ak Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz da, “Ortada hukuksuz bir durum varsa cezası çekilir. Operasyonun siyasi anlam taşıdığını söylemek yersiz” dedi.
Buca koltuğu yaramıyor
Buca Belediyesi’nde 2009’da Arı Kovanı Operasyonu’nda, aralarında dönemin Belediye Başkanı Cemil Şeboy’un da bulunduğu 37 kişi gözaltına alınmıştı. Şeboy ve 18 kişi tutuklanmış, daha sonra Şeboy tahliye edilmişti.