Ege Kastaş'tan yüksek dayanımlı Ar-Ge ürünü

Kastaş'tan yüksek dayanımlı Ar-Ge ürünü

13.02.2018 - 01:02 | Son Güncellenme:

Sızdırmazlık teknolojilerinde Türkiye’nin en büyük üreticisi olan Kastaş, iki yıllık Ar-Ge çalışmasının ürünü olan yüksek dayanımlı boğaz keçesi XT200’ü endüstrinin hizmetine sundu.

Kastaştan yüksek  dayanımlı Ar-Ge ürünü

Sızdırmazlık teknolojilerinde Türkiye’nin en büyük üreticisi olan Kastaş, iki yıllık Ar-Ge çalışmasının ürünü olan yüksek dayanımlı boğaz keçesi XT200’ü endüstrinin hizmetine sundu. İş makineleri başta olmak üzere, yüksek basınç ve zorlu kullanım şartlarında çalışan hidrolik silindirler için tasarlanan XT200, Kastaş’ın Test Merkezi’nde aylar süren ömür testlerini, rakip ürün karşılaştırma testlerini ve saha testlerini başarıyla tamamladı. Rakiplerine göre yüzde 50 daha az sızıntı başarısına ulaşan XT200, kullanıldığı hidrolik sistemlerde daha çok verimlilik ve daha az bakım duruşu başarısı sağlıyor.

Haberin Devamı

Sistemli çalışma

Sızdırmazlık teknolojilerinde dünyanın en büyük beş üreticisinden biri olan Kastaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, şirketin 2006 yılından itibaren ayrı bir departman bünyesinde gerçekleştirdiği Ar-Ge faaliyetlerini, 2018’den itibaren Ar-Ge Merkezi çatısı altında sürdüreceğini belirtti, “Kastaş olarak yetkin ve genç mühendis kadromuzla pek çok yeni ürünü Türk sanayisinin hizmetine sunduk.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan alacağımız Ar-Ge Merkezi onayımızın ardından bu çalışmaları devletimizin desteği ile çok daha sistemli yapma imkânı bulacağız” dedi.