Ege Katar çıkarması

Katar çıkarması

31.10.2017 - 04:23 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan’ın başını çektiği Arap ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargo sonrasında, Türkiye’nin Katar’a yaptığı ihracat yüzde 90 artış hızı yakaladı, gelişen Türkiye-Katar ekonomik ilişkilerine yeni bir halka daha eklendi.

Katar çıkarması

Katar’la ticareti geliştirmek ve ihracatı artırmak amacıyla, Katar’ın başkenti Doha’da, 26-29 Ekim’de ilk kez düzenlenen Food&Consumer Industries Exhibition (FCIE) Fuarı’na Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Türk gıda ürünlerini tanıtmak ve Türk ihracatçı firmalarını temsil etmek amacıyla info stantla katıldı.

Katar’a uygulanan ambargo sonrasında en büyük desteği Türkiye’nin gösterdiğini hatırlatan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir’den çok sayıda gemi ve hava kargo uçağıyla gıda yardımının Katar’a ulaştırıldığını, ‘Katar-Türkiye İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri’nin iki ülkenin ekonomi bakanlarının katılımıyla Food&Consumer Fuarı ile iki ülkenin ticaret hacminin artmasına katkı sağlayacak yeni bir halkanın eklendiğini söyledi. Ünlütünk, en büyük 250 müteahhitlik firmasının 46 tanesinin Türk firması olduğunu söyledi.