Ege Kayıp avukat için sekretere gözaltı

Kayıp avukat için sekretere gözaltı

05.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir polisi, üç ay önce ortadan kaybolan Torbalılı avukat Mümtaz Baytekin’in (40) akıbetini belirlemek için seferber oldu.

Kayıp avukat için sekretere gözaltı

6 Kasım sabahı otomobiliyle evinden çıkan ve bir daha görülmeyen Baytekin’in, son olarak eski sekreteri C.Y.’yle (21) cep telefonuyla görüşüp, Uşak’a gittiği belirlendi. Evlenip Uşak’a yerleşen C.Y., eşi E.Y. (23), E.Y.’nin anne ve babası ile C.Y.’nin bir kız arkadaşı gözaltına alındı. Sorguları sürüyor.

Yasak aşk yüzünden mi öldürüldü?
Polis, kredi kartlarında ve banka hesaplarında hareket görülmeyen, ailesini hiç aramayan Baytekin’in, “yasak aşk” nedeniyle öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. E.Y.’nin, avukatın kaybolmasından sonra Azerbaycan’a giden erkek kardeşi için de Interpol’den yakalama emri çıkarıldığı öğrenildi. Zanlıların, haklarındaki suçlamaları kabul etmediği, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Banka bombacısı örgüt üyesi çıktı
Geçen çarşamba saat 21.30’da Karabağlar’da yan yana iki banka şubesinin önünde patlama meydana gelmiş, bomba uzmanları kola kutusuna konulan barut ve havai fişek karışımının fitille patlatıldığını belirlemişti. Güvenlik kamerası görüntülerinden ve görgü tanıklarının ifadelerinden patlayıcıyı koyan iki kişi belirlendi. Zanlılardan İ.T. (19) Buca’da evinde patlamaya hazır el bombasıyla yakalandı. Terör örgütünün Kadifekale sorumlusu olarak geçen kasımda yakalanıp bırakılan İ.T. adliyeye sevkedildi, bir kişi daha aranıyor.

Terör polisleri de seçim eğitimi aldı
İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın talimatıyla çeşitli birimlere seçimlerle ilgili düzenlenen eğitim semineri, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeline de verildi. Toplam 225 polise, seminerlerde, AİHM ve yargı kararları ışığı doğrultusunda, mitingler, toplumsal olaylar, seçim öncesi, sonrası ve sırasında alınacak tedbirler konusunda bilgiler verildi.

Eski Peru parası ile dolandırıldı
Karabağlar İlçesi’nde 72 yaşındaki Mehmet Akman’a kullanılmayan Peru parasını verip, 300 TL’sini alan zanlı yakalandı. 4505 Sokak, 2 numarada meydana gelen olayda, Mehmet Akman’ın yanına gelen V.K., geçersiz olan Peru parasının değerli bir döviz olduğunu söyleyip kandırdı, karşılığında 300 TL alıp kaçtı. Dolandırıldığını anlayan Akman, polise başvurdu. Zanlı V.K. yakalanıp, gözaltına alındı.