Ege Kayıtlar, bugün akşam sona eriyor

Kayıtlar, bugün akşam sona eriyor

15.09.2017 - 04:38 | Son Güncellenme:

Gaziemir Belediyesi, TEOG ile YGS ve LYS’ye hazırlanan, ekonomik gücü zayıf ailelerin çocuklarına bu yıl da ücretsiz eğitim vereceklerini açıkladı

Kayıtlar, bugün  akşam sona eriyor

Eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde 12 Haziran’da başlayan 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Dönemi kayıtlarının 15 Eylül 2017, yani bugün son bulacağı bildirildi. Sınavlara hazırlanan öğrencilere son çağrısını yapan ve 2009 yılından bu yana 8 yılda 8 kat büyüdüğünü söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Sınırlı sayıda kontenjan için sakın geç kalmayın, kayıt için bugün son gün” diye uyarıda bulundu ve bu çalışma ile ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Gaziemir Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 2009 yılında 400 öğrenci ve 12 öğretmenle yola çıktığımız bu projemizi bu yıl da sürdüreceğiz.

Benim gurur projem

8 yılda 8 kat büyüdük ve şu anda 75 öğretmenimizle 4 bin 500 öğrenciye hizmet vereceğiz. Sosyal Etkinlik Merkezi’nde yeni dönem için kayıt süresi 15 Eylül’de, yani bugün doluyor. Anadolu ve Fen Liseleri (TEOG) ile YGS-LYS üniversite sınavlarına hazırlanan ortaokul ve lise öğrencilerine, eğitimde fırsat eşitliği sunuyor, bu projemizle gelir düzeyi düşük ailelelerimizin çocuklarına hizmet veriyoruz. Bu yıl için kayıtlarımız 12 Haziran’da başladı. Kayıt yaptırmak isteyen Gaziemirli öğrencilerimiz; 1 adet fotoğraf, kimlik fotokopisi, ikametgâh belgesi, öğrenci belgesi veya diploma fotokopisi gibi evrakları tamamladıktan sonra Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kayıt işlemlerini yapabilecekler. Bu benim ‘Gurur projem’ ve sınırlı sayıda kontenjan için sakın geç kalmayın. Bu projemizle Gaziemir’de eğitim düzeyini yukarılara taşıyoruz.”

Haberin Devamı

Günübirlikler haksız rekabete neden oluyor

BU uyarı ve istek Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler’den geldi. Günübirlik kiraya verilen kayıtdışı evler konusunda harekete geçilmesini isteyen İşler, “Bu mekanlar haksız rekabete neden oluyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, kaymakamlık ve belediyelerle bir denetleme gerekiyor” dedi. Acilen engellenmeli “Günübirlik kiraya verilen kayıt dışı evler vergi kaybı yaratıyor. 22 Kasım 2016 Salı tarihli ve 29896 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 678 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile günübirlik kiralanan evlere düzenleme getirildi. 1774 sayılı Kimlik Bildirme Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 298 No’lu Tebliği’yle de günlük veya benzeri şekilde kısa süreli kiralamalarda elde edilen kira gelirinin bildirimde bulunma zorunluluğu getirildi. Turizmciler olarak girişimlerde bulunduk. Turistik bölgelerde haksız rekabete neden oluyorlar.

Haberin Devamı

Milli parklara giriş çok pahalı

BU serzeniş ve öneri Milas-Ören’de karavanlarıyla tatil yapan doğasever okurumuz Murat Ayçe’den geldi. Okurumuz yaşadığı olayı bakın nasıl dile getirdi: “Geçen hafta bir grup doğasever ve karavancı ekiple Burdur-Isparta yolu üzerindeki ‘Gölcük Tabiat Parkı’nı gezmek için yola çıktık. Levhasını görünce durduk ve 1-2 saat gibi bir süre gezip çıkmak için koşuluyla girmek istedik. Ancak kişibaşı 45 tl. gibi bir giriş ücreti ile karşılaşınca hepimiz şaşırdık. Üstelik hiç bir şeyin dahil olmadığı belirtildi. 4 karavancı arkadaşımız da ücreti çok yüksek buldu ve girmeden geri döndük. Meğerse Orman Genel Müdürlüğü (OGM) burayı özel bir işletmeye kiraya vermiş. İyi de, ülkemizin böyle güzel köşelerini tanımamız ve geleceğimiz olan çocuklarımıza anlatmamız için bu fiyatlar çok yüksek değil mi? Ekibimizdeki arkadaşlar müze ve ören yerlerinin de fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirttiler. Bu yerlerin fiyatlarının aşağı çekilmesini öneriyoruz.”