Ege Kaykay parkı yapılacak

Kaykay parkı yapılacak

03.07.2017 - 04:07 | Son Güncellenme:

Bostanlı kıyılarına yeni bir soluk kazandıracak projede ihale 17 Temmuz’da yapılacak

Kaykay parkı yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent kıyılarının cazibesini artırmak amacıyla başlattığı ‘İzmirdeniz-Kıyı Tasarım Projesi’nde sıra Bostanlı’daki 2. Etap çalışmalarına geldi. Kıyı boyunca kesintisiz bisiklet ve yaya yollarının yeni yapılacak Mavişehir Opera Binası’na bağlanmasını hedefleyen projenin yapım ihalesi 17 Temmuz’da yapılacak. Projede 4 bin 250 metrekare alana sahip Türkiye’nin en büyük kaykay parkı, tartan pist, basketbol ve plaj voleybolu sahaları ile uzaktan kumandalı model araba pisti gibi birçok yenilikçi uygulamaya yer verilecek. İhale sonuçlarının ardından yapımına hemen başlanacak proje 450 günde tamamlanacak.

20 bin metrekare

Karşıyaka sahilindeki kıyı kullanım kültürünün kalitesinin artırılması ve yeni aktiviteler ile kıyı kullanımının desteklenmesi
hedefleniyor. Bostanlı pazaryeri karşısında bulunan alanda 20 bin metrekare alana “Deniz ve Gösteri Meydanı” oluşturulacak.

Spor ve kültür aynı alanda

Alanda yürüyüş, koşu, konserler ve açık hava sinema gösterimleride yapılabilinecek. Ayrıca çocuklar için kullanışlı olması için büyük bir ring şeklinde ikincil bir bisiklet yolu yapılacak. Alanda konforu artırmak adına çelik-ahşap ve germe membran gölgelikler, ahşap yaya yolları yapılması planlanıyor.