Ege Kazma vurulmayan sokak kalmayacak

Kazma vurulmayan sokak kalmayacak

22.11.2017 - 04:21 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Belediyesi; yol, su, kanal ve altyapı çalışmalarına ivme kazandırdı. 17 ilçe, turizm sezonunun bitmesiyle şantiye alanına dönüştü. Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Altın çağımızı yaşayacağız” dedi

Kazma vurulmayan sokak kalmayacak

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede yürüttüğü yol, su kanalı ve altyapı çalışmalarına hız verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı tahmini bütçesi 935 milyon belirlendi, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASKİ) bütçesiyse 336 milyon 500 bin lira oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Altınçağ hamlesini hızlandırın” talimatıyla ASKİ ekipleri çalışmalarına ivme kazandırdı. Geleceğe dönük ve sürdürülebilir bir alt yapı sunmak için ilin dört bir yanında adım atılmadık yer bırakmayan ASKİ ekipleri Efeler’de altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Yeni hatlar döşendi

Efeler’de son olarak Bayındırlık Bulvarı üzerinde yapılan 800’lük yağmur suyu hattının Hisar Caddesi’ne geçişi etabı devam ediyor. Yağmursuyu önleme çalışmaları ilçe genelinde devam ediyor. Adnan Menderes Mahallesi Egemenlik Bulvarı’nda yapılan 850 metrelik içme suyu hattında sona yaklaşıldı.

Ekipler, Koçarlı ilçesinin Yeniköy Mahallesi’nin 30 yıllık içme suyu sorununa el attı, sondaj çalışmasının ardından 2260 metrelik isale hat çalışmasında da sona yaklaşıyor. Yapılan çalışmalardan dolayı memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti. ASKİ ekipleri ayrıca Kuşadası’nın altyapı çalışmalarında da önemli mesafe kaydetti. İlçenin her noktasında çalışma yürüten ekipler, içme suyu hat yapımı ve sondaj çalışmalarından, kuyu bakımlarına, yağmur suyu hat yapımlarından mazgal temizliğine kadar her alanda önemli faaliyetler yürütüyor. Kronikleşen yağmur suyu sorunlarını çözmek için hamle yapan ASKİ ekipleri Karaova Mahallesi’nin su taşkını riskini ortadan kaldırmak için yağmur suyu hatlarını temizledi.
Çınar Mahallesi’nde de yağmur suyu deşarj hattı yapıldı. Söke’de de çalışmalarını yürüten ASKİ, Yenikent ve Bağarası mahallelerinde içmesuyu ilave hat çalışması yaptı. Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kazma vurulmayan sokak, kepçe ve diş makinalarının girmediği yer kalmayacak. Aydın ‘Altın Çağı’nı yaşayacak” diye konuştu.