Ege Kelebek kızın hayali tiyatro

Kelebek kızın hayali tiyatro

05.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kelebek kızın hayali tiyatro

Kelebek hastalığıyla dünyaya gelen 11 yaşındaki Elfida tiyatro hayalini Karşıyaka Belediyesi sayesinde gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Kelebek hastalığıyla dünyaya gelen 11 yaşındaki Elfida Gündüz, Karşıyaka Belediyesi’nin destekleriyle en büyük hayalini gerçeğe dönüştürecek. Yarın kendi yazdığı ve başrolünü oynadığı tiyatro oyununu sahneye taşımaya hazırlanan Elfida’ya, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da konuk oyuncu olarak eşlik edecek. Halk arasında ‘kelebek hastalığı’ olarak bilinen ve nadir görülen Epidermolyssis Bullosa ile doğan Elfida Gündüz, Karşıyaka Belediyesi Vecdi Altay Çocuk Kulübü’nde çok sevdiği tiyatroyla buluştu. Sezon başından bu yana yaratıcı drama kursuna devam eden Gündüz, bu sayede en büyük hayalini gerçeğe dönüştürme şansına da kavuştu.

Başkandan davet

Elfida’nın yazdığı ve başrolünü üstlendiği ‘Kelebek Etkisi’ adlı tiyatro oyunu, yarın saat 18.00’de, Çarşı Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak. Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu’nun katkılarıyla sahnelenecek gösteride, drama kursundan arkadaşları ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar da eşlik edecek. Oyun, ücretsiz ve tüm tiyatroseverlere açık olacak. Kelebek çocuk Elfida’nın umut ve azmiyle herkese örnek olması gerektiğini söyleyen Başkan Akpınar, “Elfida, hayalleri hastalığından daha güçlü olan çok özel bir çocuğumuz. Tüm bu zorluklar karşısında sergilediği azim ve yaşama sevinciyle hepimize örnek olmalı. Her zaman olduğu gibi, hayatı ve hayallerini bizlerle paylaşacağı oyununda da yanında olacağız” diye konuştu.

Yazarlar