Ege Kemalpaşa’da sonuç değişmedi

Kemalpaşa’da sonuç değişmedi

04.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İZMİR’İN Kemalpaşa ilçesinde, AK Parti’nin sandıklara yönelik itirazı sonucu değiştirmedi. İtiraz edilen sandıklarda, oylar yeniden sayıldı.

Kemalpaşa’da sonuç değişmedi

CHP’li Rıdvan Karakayalı, ilçenin yeni belediye başkanı olarak seçildi. Seçimi kaybeden AK Parti, mecliste ise çoğunluğu kaptırmadı. AK Partili Arif Uğurlu, Millet İttifakı’nın seçimi kazandığını söyledi.
AK Parti üyesi fazla
Yapılan sayımın ardından, geçersiz oylardan 13’ü AK Parti’ye, 6’sı ise CHP’ye yazıldı. Ancak ilçede sonuçlar değişmedi. AK Partili Arif Uğurlu, sayımın bittiğini, Millet İttifakı’nın kazandığını belirtti, “Hayırlısı olsun” dedi. İlçede meclis üyeliğinde çoğunluğu ellerinde bulundurduklarını söyleyen Uğurlu, “Bundan sonraki süreçte de mevcut başkanın vaatlerini takip edeceğiz. Bize 30 bin insan oy verdi. Oy veren ve vermeyen seçmene teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte, Kemalpaşa’da yaptıkları hayırlı her projenin destekçisi olacağız. Yanlışları da elimizden geldiğince ifade etmeye çalışacağız” dedi.
CHP İlçe Başkanı Mehmet Ayçil de “126 oy mecliste bize geçti ama bu sonucu değiştirmedi. CHP 14, AK Parti 17 meclis üyesine sahip” diye konuştu.