Ege Kemalpaşa OSB için 10 madde

Kemalpaşa OSB için 10 madde

08.01.2020 - 00:02 | Son Güncellenme:

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Ortak Akıl Toplantıları’nda, OSB’nin potansiyelini daha fazla ortaya koyabilmesi için 10 parametrede görüş birliğine varıldı

Kemalpaşa OSB için 10 madde

'Ortak Akıl Toplantıları’nın 23’üncüsü Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) yapıldı. Prof. Dr. Emre Alkin’in moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda, İzmirli sanayiciler ile KOSBİ’nin potansiyelleri, sorunları ve alınması gereken önlemler masaya yatırıldı. Toplantıda, Kemalpaşa OSB’nin hızla değişen küresel rekabet koşullarında güçlü bir oyuncu olabilmesi ve potansiyellerini ortaya koyabilmesi için bölge sanayicilerinin katılımlarıyla 10 parametrede görüş birliğine varıldı.

Haberin Devamı

Devletin, herkesin fikir birliğine vardığı bir sanayi stratejisi oluşturması belirtildi. Çok sayıda KOBİ’nin yer aldığı bölgede, bu firmaların klasik üretimden yalın üretime geçebileceği, Ar-Ge ve Ür-Ge’lerini yapabilecekleri ortak merkezler oluşturulması kaydedildi.

Sanayicilerden çağrı

Sanayiciler, “Ürünlerini sergilediği showroom niteliğinde bir sergi salonunun varlığı, bölge içindeki ticaretin gelişimine büyük katkı sağlayacak. Demiryolu hattı rantabl hale getirilmeli. İŞKUR onaylı istihdam bürosu daha etkin kulınmalı. Bölgenin su ihtiyacını karşılayacak Yiğitler Barajı bir an önce tamamlanmalı. Kemalpaşa Lojistik Köyü bölgenin hemen sınırında inşa ediliyor. Lojistik köy kurulduğu zaman bölgenin önemi daha da artacak ve sanayicinin rekabette eli daha da güçlenecek.

Haberin Devamı

30 bine yakın çalışanın olduğu KOSBİ’ye toplu ulaşım olanakları bir an önce sağlanmalı. Nif Çayı’nın ıslah edilmesi, genel olarak bölgenin yeşillendirilmesi sanayicinin acil talepleri arasında. Bölge fabrikalarından birinde yangın çıktığı zaman itfaiye Kemalpaşa ve Bornova’dan geliyor. Bu da yangınlara zamanında müdahale edilmesi için iftaiye istasyonuna ihtiyaç var” fikirlerinde birleşti.