Ege Kentimiz için 50 veya 100 hesabı yapmayacağız

Kentimiz için 50 veya 100 hesabı yapmayacağız

20.12.2017 - 02:46 | Son Güncellenme:

Mesir Festivali için Manisa Valiliği ile protokol imzalandı. Büyükşehir Başkanı Ergün, “Bütçemiz 2 milyon 200 bin” dedi

Kentimiz için 50 veya 100 hesabı yapmayacağız

Manisa’da bu yıl 478’incisini kutlanacak Uluslarası Mesir Festivali için Manisa Valiliği ile protokol imzalandı. Valilik Brifing Salonu’nda düzenlenen imza törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ile mesir festivali komitesi üyeleri katıldı.
Tanık, bu yıl 6 ton mesir macunu saçımı yapılacağını ifade etti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de mesir festivalinin Manisa’nın en önemli değeri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

21 Mart’ta başlıyor

Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, “Festivalimizin bütçesi 2 milyon 200 bin TL. Manisa’yı en iyi şekilde tanıtmak için 50 veya 100 hesabını yapmayacağız. Mesir deyince Manisa akla geliyor. Mesir Festivali’nin ilk starta 21 Mart Nevruz Bayramı ve Mesir Macunu Karma töreni ile verilecek. Daha sonra 24-29 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Mesir Festivali’ni yapacağız” dedi. Vali Mustafa Hakan Güvençer de, hedeflerinin Mesir Festivali ile Manisa’yı tanıtmak değil, mesirin kültür ile geleneklerini aslına uygun yaşatabilmek olduğunu söyledi.