Ege ‘Kentsel dönüşüm yap-satçılık değil’

‘Kentsel dönüşüm yap-satçılık değil’

16.11.2017 - 02:55 | Son Güncellenme:

.

‘Kentsel dönüşüm yap-satçılık değil’

TÜRKİYE’de kentsel dönüşüme ‘yap-sat’ zihniyetinin egemen olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu işe rant olarak bakılmaz. Biz bu işi doğru yapacağız ki, çocuklarımız, torunlarımız bir daha böyle bir problemle uğraşmasın. Büyükşehir Belediyesi’nin amacı budur” dedi.

Haberin Devamı

‘Bakanlık alet olmamalı’

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında konuşan Aziz Kocaoğlu, Binanın yıkılıp yeniden yapılmasının kentsel dönüşüm olmadığını vurguladı, “Bunu herkes yapıyor. Bu kentsel dönüşüm değil, yap-satçılıktır. Yapar, para kazanırsın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da böyle bir şeye alet olmaz” diye konuştu.

İzmir’de 45 bin dönüm kentsel dönüşüm alanı bulunduğunu kaydeden Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm uygulamalarını şu sözlerle eleştirdi:

“Bu alanlarda kentsel dönüşüm olduğu zaman, İzmir’in büyüme trendiyle birlikte 2040-2050 yıllarına kadar konut ihtiyacı karşılanmaktadır. Bakanlığın Uzundere ve TOKİ’nin arkasındaki 900 dönüm yeri imara açması ise bir tek anlam içerir, o da şudur; ey gecekondu sahibi, çarpık yapı sahibi, depreme dayanıksız ev sahibi. Sen burada otur, herhangi bir felaket olursa altında kal, ben kentsel dönüşüm yapmayacağım. Kamulaştırdığım arazileri imara açarak, konut üreteceğim, yap-satçılık yapacağım. Bu, belediyenin, bakanlığın, TOKİ’nin işi değildir.”