Ege Kentsel dönüsümde 2. hamle Gürcesme

Kentsel dönüsümde 2. hamle Gürcesme

03.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi, Gürçeşme heyelan bölgesinde kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımına başladı. 1.5 hektarlık alan, yıkımlar bittikten sonra ağaçlandırılacak...

Kentsel dönüsümde 2. hamle Gürcesme

Heyelan bölgesinde bulunan Kadifekale’de 2007 yılından bu yana 1861 binayı kamulaştırarak yıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gürçeşme heyelan bölgesinde de yıkımlara başladı. Bölgede yer alan 120 yapıdan 86’sının kamulaştırma çalışmaları tamamlandı ve bunlardan 45 tanesinin yıkımı gerçekleştirildi. Birinci derecede deprem kuşağında olan İzmir’de 1.5 hektarlık Gürçeşme heyelan bölgesindeki binaların yıkımlarının en kısa sürede tamamlanarak alanın yeşillendirilmesi hedefleniyor. Projenin toplam maliyetinin ise 20 milyon TL’yi aşması öngörülüyor.

Diğer projeler
Kentsel dönüşüm uygulamalarını kent geneline yaymayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 1/25.000 ölçekli Kentsel Bölge Nazım İmar Planı revizyonuyla 470 hektarlık “sağlıklaştırma/ yenileme program alanları” belirledi. Bu kapsamda Kadifekale’nin uzantısında bulunan “Yeşildere Heyelan Bölgesi”nde 2 hektarlık alanda kentsel dönüşüm uygulanacak.