Ege ‘Kesmek kolay olandı’

‘Kesmek kolay olandı’

16.03.2017 - 04:04 | Son Güncellenme:

Fethiye’de, belediye ile çevrecilerin, 506 kızılçamın kesilmesini protesto için diktiği sembolik ağaçlar kesildi.  Ormanlık alana atılan ağaçların üzerinde, “Kesmek kolay olandı” yazıyordu...

‘Kesmek kolay olandı’

MUĞLA Fethiye’deki 9 kilometrelik Kayaköy yolunda, 506 kızılçamın kesilmesini protesto etmek amacıyla Fethiye Belediyesi ile çevreciler tarafından dikilen sembolik ağaçlar, kimliği belirsiz kişiler tarafından Pazartesi gecesi kesildi. Parçalanarak ormanlık alana atılan ağaçların üzerinde ‘Oksijeninizi sağlamak mıydı suçum’, ‘Kesmek kolay olandı’ gibi mesajlar yer alıyordu.

Haberin Devamı

Durduramadılar

Kesikkapı Mahallesi ile Kayaköy Mahallesi arasında yer alan 4 metre genişliğinde ve 9 kilometre uzunluğundaki asfalt yolun 3 metre daha genişletilmesi için Aralık 2016’da ağaç kesimine başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden talebi üzerine, yol kıyısında kalan asırlık 506 kızılçam, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından köklerinden kesildi. 5 bin yıllık geçmişe sahip Rum yapılarının bulunduğu, UNESCO tarafından ‘Dünya dostluk ve barış köyü’ köyü ilan edilen Kayaköy yolunda ağaçların kesilmesi tepkiye neden oldu.

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği, ağaç kesimini durdurmak için çaba göstermişti.

Ormanlık alana attılar

Haberin Devamı

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çiviyle tutturulan ağaç köklerinden kimliği belirsiz kişilerce çıkarılan sembolik ağaçların, parçalandıktan sonra ormanlık alana atıldığını tespit etti. Sembolik ağaçların yol yapımına destek veren Kayaköy sakinleri tarafından sökülerek ormanlık alana atıldığı öne sürüldü. Ağaçları kesenlerin tespit edilmesi için inceleme başlatıldı. Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Okyay Tirli, durumu üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Yazarlar