Ege Kılıçdaroğlu’na firesiz destek

Kılıçdaroğlu’na firesiz destek

17.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin İzmirli 63 delegesi, kurultayda genel başkanlarının hazırladığı Parti Meclisi listesine tam destek verecek. Savcı ve Baykalcı delegeler, birlik ve bütünlük içinde hareket edecek

Kılıçdaroğlu’na firesiz destek

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçime ‘blok listeyle’ gideceğini açıklamasının ardından İzmir’deki ‘çarşafçılar’ da ‘blok’tan yana tavır aldı.
Hafta başından beri Ankara’da olan CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, 63 delegenin firesiz destek vereceğini belirterek, “Bu muhalefetteki son kurultayımız. İktidar yürüyüşümüzde liderimizin önünü açmak, daha rahat çalışabilmesini sağlamak amacıyla blok listeye firesiz destek kararı aldık. Hatta arkadaşlarımız, genel başkanın istediği kadroyu kurması için isim de ortaya atmıyor. Yarın (bugün) il başkanları toplatısında İzmir’in firesiz desteğini Genel Başkanımız Kalıçdaroğlu’na aktaracağım. Eğer bana ‘PM’de kimi görmek istersiniz?’ diye sorarsa birkaç ismi bilgisine sunarım” dedi.
‘Gücümüzü AKP’ye karşı kullanacağız’
İzmir delegeleri arasında eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakınlığıyla bilinen PM Üyesi Mehmet Süne tüzükte blok listenin yer aldığını, çarşaf liste için delegenin yüzde 51’inin oyu gerektiğini hatırlatarak şöyle konuştu:
“Bunun gerçekleşmesi çok düşük bir ihtimal. Biz partide birlik ve bütünlük istiyoruz. Kamplaşma olmayacak. Parti içindeki mücadeleyi bırakıp, bu gücümüzü AKP’ye karşı kullanmalıyız.”

İZMİR’İN KURULTAYI OLACAK
İzmir’den 63 delegenin oy kullanacağı CHP Kurultayı için “İzmir’in kurultayı” deniyor. CHP’yi genel seçimlere taşıyacak kadro, yarın yapılacak kurultayda belirlenecek. Kurultayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetecek. İzmir’den iki genel başkan yardımcısı Alaattin Yüksel ve Oğuz Oyan’ın da olması parti kulislerinde ‘İzmir’in kurultayı’ şeklinde yorumlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi (PM) listesinde Yüksel, Oyan ve Hülya Güven’in yerini koruyacağı, İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Erdal Aksünger’in şansının yüksek olduğu öğrenildi. Eski İzmir Milletvekili Türkan Miçooğuları, Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Avukat Sevda Erdan, emekli öğretmen Ayla Karadeniz’in de PM üyeliği için adı geçiyor.