Ege Kılıçdaroğlu’ndan dönüşüm tavsiyesi

Kılıçdaroğlu’ndan dönüşüm tavsiyesi

13.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genel Başkan Hüseyin Aslan’la 45 dakikalık özel bir görüşme yapan CHP Genel Başkanı, Sağlık Serbest Bölgesi ve Atayol projeleri ile ilgili de ayrıntılı bilgi aldı, bu çalışmalara övgüler yağdırdı

Kılıçdaroğlu’ndan dönüşüm tavsiyesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle son dönemde adını, açıkladığı birbirinden özel projelerle daha sık duyuran Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile görüştü. 45 dakikayı bulan görüşmede Kılıçdaroğlu, Aslan’dan gerek Ege-Koop gerekse de Ege-Koop Proje Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Kentsel dönüşüm sürecinde devam eden çalışmalar, yürütülen işbirlikleri, bundan sonraki hedefler ile İzmir Sağlık Serbest Bölgesi ve Atayol gibi ülke çapında yankı uyandıran çalışmalara imza atan Proje Merkezi hakkında ayrıntılı bir sunum alan CHP Lideri, Aslan’ı çalışkan kimliği dolayısıyla kutladı.
Kooperatifçilik yılı
Ege-Koop’un, Türk kooperatifçilik hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Biliyorsunuz Birleşmiş Milletler bu yılı ‘Kooperatifçilik Yılı’ ilan etti. Kooperatifçilik Türkiye’de yıldızı zaman zaman parlayan zaman zaman da sönen bir alan oldu. Ancak Ege-Koop, kooperatifçiliği ülkemizde önemli bir marka olarak yaşattı ve yaşatıyor. Ege-Koop güven veren bir marka bu alanda. Böylesi bir kuruluşa destek olmak, işbirliği yapmak ilgili tüm mercilerin öncelikleri arasında olmalı. Bugüne kadar 11 farklı konut projesini gerçekleştirmiş Ege-Koop’un tecrübe ve donanımının, iş bitiriciliği ve sağladığı güvenin gerek kentsel dönüşüm sürecini başlatmış olan iktidar gerekse de İzmir’deki belediye başkanlarımızca değerlendirilmesi gerekir” dedi.
Gurur veren kuruluş
Geriye dönüp bakıldığında Türkiye genelinde yapı kooperatiflerinin ciddi güven kaybı yaşadığının görülebileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Çünkü yapı kooperatifi denince yurttaşlar daha çok istismar, yolsuzluk gibi kavramları hatırlıyor. İşte Ege-Koop bunu yaptı, bunu başardı. Ve bugün artık Türk kooperatifçiliğinin gurur veren kuruluşlarından biri haline geldi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anahtar teslim törenine davet

Ana muhalefet liderini 25. Yıl Konutları’nın anahtar teslim törenine davet eden Ege-Koop Genel Başkan Hüseyin Aslan ise, görüşmede birçok konuya değindi. Ülke ekonomisindeki sıkıntının sektörü de etkilediğini ancak yine de kendilerinin proje üretmeye devam ettiğini vurgulayan Aslan, “Ege-Koop insanların sınırsız güveni sayesinde çok fazla bir sıkıntı yaşamıyor” dedi. Aslan, kentsel dönüşüm sürecine büyük önem verdiklerini, bu sürecin İzmir gibi Dünya’nın en güzel kentlerinden birini adeta şaha kaldıracağını ifade etti.